Силна и красива дама за трети път е най-добър спортист на Благоевград

Силна и красива дама за трети път е най-добър спортист на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Албена Ситнилска отново спечели приза „Спортист на годината" в Благоевград. Тя печели за трети път отличието, след като е най-титулуваната жена в Европа по таекуон-до и световна шампионка по кикбокс. Предишните й две победи бяха през 2012 и 2013 година. Наградата й връчи градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов. Официален гост на церемонията бе единствената ни олимпийска шампионка по плуване Таня Богомилова. Сред уважилите събитието бяха футболистите на "Динамо" Москва Станислав Манолев и на „Литекс" Страхил Попов. В залата бе и Неврокопският митрополит Серафим, много изявени спортисти от настоящето и миналото. Богата програма зарадва препълнената зала „Скаптопара". Освен традиционното награждаване публиката се наслади и на атрактивните демонстрации на таекуон-до клуб „Фолкън" и клубът по спортна гимнастика „Любчо Солачки". Присъстващите видяха и прекрасни изпълнения на художествена и естетическа гимнастика и танци.

Втори в анкетата за спортист на Благоевград за 2014 година се нареди световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев. Трети е съотборникът му от „Спартак" и също световен шампион и абсолютен шампион на България Красимир Костадинов. Четвърта остана плувкинята Рая Андонова, а петицата оформи европейската шампионка по таекуон-до Ейми Тасева.

При юношите до 18-годишна възраст първото място завюва седмият от младежката олимпиада в Нанджин Иво Балабанов. На второ място се нареди бъдещето на българската и световната канадска борба – състезателят на „Спартак" Александър Андреев. Трети остана европейският шампион по таекуон-до за юноши Антон Огорелков от „Фолкън". Четвърта е плувкинята Рая Зашева, а пети се нареди бронзовият медалист от европейското по бокс за момчета Антонио Стойков. За треньор на годината бе определен наставникът на влезлия в „Б" група ОФ К „Пирин" Йордан Самоковлийски. Женският футболен тим „Спортика" стана отбор на годината, а футболната националка Вени - Дона Събринска, която се възстановява от тежка автомобилна катастрофа, получи приза за феърплей.

В началото на церемонията кметът Камбитов раздаде награди на 50 деца до 14-годишна възраст с високи спортни постижения през 2014 г. За цялостен принос в развитието на спорта бяха наградени футболните ветерани Борис Николов и Петър Петров, бившите баскетболисти Благо Ангелов и Крум Савов, и плувният деятел Ангел Мощански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай