Пеневата чета дръпна в "Чудесата"

Пеневата чета дръпна в "Чудесата" | StandartNews.com

Анкетата на "Стандарт" прегря на старта

Пеневата чета дръпна напред в уникалната анкета на "Стандарт" - "Спортните чудеса на България". На старта на гласуването сайтът bgchudesa.com буквално прегря и се наложи намесата на нашите IT специалисти. Анкетата е в два раздела - за събитие и за личност, белязали богатата история на българския спорт. В първата категория бързо се очертаха два фаворита: Лудото американското лято през 1994 г. и драмата от "Парк де пренс" няколко месеца по-рано, когато бихме 2:1 Франция на футбол. Героите са едни и същи - Димитър Пенев и неговите момчета. Зад тях засега най-добре се котира успехът на ЦСКА срещу европейския шампион "Ливърпул" през 1982 г., както и "Златната топка" на Христо Стоичков. Радостното е, че хората си спомнят и за по-старите времена. Същият брой гласове засега събира и финалът по футбол на Олимпиадата в Мексико, който губим 1:4 от Унгария.

Стоичков поведе за спортна личност в анкетата, но по петите му е Стефка Костадинова. Третото място в анкетата делят Димитър Пенев, Георги Аспарухов - Гунди и Веселин Топалов.

В двете анкети включихме по 50 личности и събития, след като се допитахме до Обществения съвет към спортното министерство. Да, мнозина останаха встрани, но за радост, България се гордее с много повече шампиони и рекордьори.
Гласуването в www.standartnews.com и www.bgchudesa.com ще продължи до ноември. Тогава на тържествена церемония ще бъдат определени победителите в двете категории. Всеки участник може да направи по 10 номинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай