Местят за понеделник отложения старт в Банско

Местят за понеделник отложения старт в Банско | StandartNews.com

Отложеният заради мъглата над Банско първи старт от Световната купа по ски при жените ще се проведе на 2 март от 11.00 ч. на същата писта "Марк Жирардели" в Банско. Решението бе взето преди минути от Международната федерация по ски. 

Утре от 11.15 ч. е вторият старт - супергигантски слалом, който се провежда на същата писта. 

Световната купа бе официално открита с церемония на площада в Банско. На нея присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на федерацията по ски Цеко минев и кметът на Банско Георги икономов. Именно последният даде официалния старт на най-мащабното спортно събитиев в България за годината. 

След края на церемонията започна и тегленето на жребия, участие в което взеха всички големи звезди, които са в Банско, начело с Линдзи Вон, Тина Мазе и Ана Фенингер. След жребия започна и впечатляващата заря.

Скоростната кралица Линдзи Вон обяви в Банско, че обмисля сериозно да прекрати състезателната си дейност след края на сезона през 2018-а, когато е и зимната олимпиада в Пьончанг (Кор). Тя разкри, че рекордът по победи в СК на Ингемар Стенмарк - 86, не й е самоцел. В момента американката има 64 победи.

Линдзи избягваше да коментира връзката си с Тайгър Уудс. "Щастливи сме", бе единственото, което тя каза за това как се чувстват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай