Кличко иска на ринга още 10 години

Кличко иска на ринга още 10 години  | StandartNews.com

Оберхаузен. Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири федерации (IBF/IBO/WBA/WBO) Владимир Кличко иска продължи активната си кариера в следващите 10 години. Това призна украинеца в интервю за Die Welt преди мача си с Алекс Леапай в Оберхазуен. Двамата ще се изправят един срещу друг на 26 април.

"Скоро навърших 38 години, но това е просто една цифра. Но все още не съм се наситил на бокса и сега съм по-силен от всякога. Преди няколко години мислех, че вече няма да се развия повече, но мисията ми още не е приключила. Искам да се боксирам още десет години. Мисля, че комбинацията от опит, физически способности, техники и тактики ми позволява да бъде добър боксьор", каза Кличко пред изданието.

Кличко иска да подобри рекорда на американеца Джо Луис по продължителност на притежание на пояс в тежка категория. Луис притежаваше титлата най-добър боксьор в света в продължение на 12 години - между 1937-а и 1949-а година. За да подобри постижението му Кличко не трябва да допуска загуби още четири години - до 2018-а, когато ще бъде на 42. Първата си титла Кличко спечели през 2006-а година, информира още Гонг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай