Хамилтън се запали на "Хунгароринг"

Хамилтън се запали на "Хунгароринг" | StandartNews.com

Нико Розберг с трети пореден полпозишън

Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг спечели квалификацията за Гран при на Унгария, а неговият съотборник и конкурент за шампионската титла Люис Хамилтън за втори пореден уикенд отпадна много рано.След като катастрофира в първата част на квалификацията в Германия преди седмица, вчера британецът дори не успя да запише време. Неговият двигател се запали заради изтичане на гориво и той ще трябва да потегли от 21-ва позиция днес. Разочарованието му беше още по-голямо, защото той бе най-бърз в свободните тренировки. Хамилтън се прости с шансовете да спечели пета победа в Унгария.

"Това е много жалко за отбора. Предпочитам да се боря с Люис за победата, защото това ме изпълва с максимален адреналин. Щастлив съм от полпозишъна, но отпадането на Люис отнема малко от радостта ми", заяви Розберг.
В отсъствието на Хамилтън германецът беше без конкуренция на "Хунгароринг". Той завъртя най-бързата обиколка за 1:22.715 мин и изпревари с 0.486 сек световния шампион Себастиан Фетел, който направи най-добрата си квалификация от началото на сезона.

Розберг спечели трети пореден полпозишън и общо шести в единадесетте състезания през 2014 г. Германският пилот обаче можеше да стане жертва на променливите условия на "Хунгароринг". Той излезе от трасето след първия завой, но се задържа. След него обаче Кевин Магнусен не успя и се удари в предпазните ограждения, което доведе до спиране на квалификацията с червен флаг, докато маршалите оправят пистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай