Гришо номер 1, дари фланелка

Гришо номер 1, дари фланелка | StandartNews.com

Художествената гимнастика обра наградите за отбор и треньор

Никаква изненада, Гришо Димитров стана спортист №1 на България за 2014 година. Тенисистът размаза конкуренцията с 1190 т. в анкетата, организирана отново перфектно от "НОВЕ холдинг". Втори стана щангистът Иван Марков, спечелил европейска титла и сребро на световното. Трета е Сани Жекова, чието пето място на сноуборд беше и най-доброто ни класиране на Олимпиадата в Сочи.

Художествената гимнастика обра наградите в две категории: за отбор на годината и треньор на годината - Ина Ананиева. Грациите взеха злато на световното първенство. Отново Стела Енева пък стана номер едно при спортистите с увреждания.

Гришо не успя да присъства на бляскавата церемония в НДК, но пък благодари чрез видео послание. Тенисистът прати в родното Хасково своя фланелка за традиционния благотворителен търг. Купи я кметът Иво Димов срещу 300 лева.

На търга в Хасково бяха разиграни още баскетболна топка с подписите на състезателите и треньорите местния тим, потник на американката Рол, други екипи. Сумата от търга и базара ще отиде тази година в помощ на 4-годишния Александър Господинов от Димитровград. Момчето страда от детска церебрална парализа, правена му е вече една операция.

Пълната десетка за Спортист на годината:

1. Григор Димитров (тенис)

2. Иван Марков (вдигане на тежести)

3. Александра Жекова (сноуборд)

4. Станимира Петрова (бокс)

5. Кубрат Пулев (бокс)

6. Цветана Пиронкова (тенис)

7. Станилия Стаменова (кану-каяк)

8. Мирослав Кирчев (кану-каяк)

9. Боян Петров (алпинизъм)

10. Александър Костадинов (борба).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай