Юбилей на спорта във Варна събра двама кметове и министър

Юбилей на спорта във Варна събра двама кметове и министър | StandartNews.com

Варна. Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов, който изкара близо 4 мандата, се появи публично за първи път след оставката си на 6 март т.г. на вековния юбилей на ССК „Черно море". Обръщайки се с „господин кмете" към новия градоначалник Иван Портних предшественикът му влезе в зала „Конгресна" на ДКС, където се проведе уникалното и мащабно честване на спорта, свързан с емблемата „Черно море". Министърът на транспорта кап. Даниел Папазов също беше сред гостите. Като шеф на пристанището той подпомагаше силно спорта в града и беше президент на БК „Черно море порт Варна". Сред гостите бяха още депутатът Борислав Гуцанов, Атанас Костурков и Красен Кралев, членове на УС.

На тържеството бяха раздадени много награди, почетни грамоти и плакети. Званието "Почетен гражданин на Варна" получиха Симеон Варчев, шеф на ДКС и дългогодишен треньор по басетбол, при който „моряците" стигат възхода си, както и Тодор Тодоров, главен треньор на ГСК „Интеркомгруп Черноморски юнак".

Бяха отличени големите имена в спорта на Варна и България - футболната легенда Божил Колев, олимпийският ни шампион по бокс Ивайло Маринов, олимпийската шампионка по скиф Румяна Нейкова, Тодор Стойков, Благой Благоев – световен и европейски шампион по щанги, първата ни ракета Григор Димитров, Виктор Йосифов и още много други. Бяха почетени 27 заслужили треньори на клубно и национално ниво.

88 състезатели на ССК „Черно море" са участвали в олимпиади и са взели 3 златни, 11 сребърни и 9 бронзови медала. Спортът благодари на министър Данаил Папазов, на кмета Иван Портних и разбира се на предшественика му Кирил Йорданов. "Признателен съм ,че не сте забравили годините на съвместната ни работа", каза бившият градоначалник. Той беше на една маса със своите заместници при управлението Коста Базитов и Богдан Караденчев, който остана на поста и при новия кмет. Заедно бяха на празника отново тримата Ивановци начело на Варна - губернаторът Иван Великов, кметът Портних и председателят на общинския съвет Иван Луков. Поздравления от БФС поднесе към спортистите на „Черно море" Таня Богомилова, президент на федерацията по плуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай