Кметът на Варна подаде оставка

Кметът на Варна подаде оставка | StandartNews.com

Варна. Кметът на Варна Кирил Йорданов най-после обяви, че подава оставка. Това стана на пресконференция във фоайето на общината в деня на национален траур за Пламен Горанов - мъжът, който точно преди две седмици се самозапали на стълбите пред кметството в знак на протест срещу управлението на морската столица.

Новината, че градоначалникът, който ръководи Варна от 1999 година, се оттегля, бе посрещната с радостни възгласи и аплодисменти от хората, събрали се пред общината.

Кметът сложи оставката си на масата пред журналистите и заяви, че тя е в ущърб на хилядите граждани, които са му дали доверието си. Но името му било тежко накърнено и това му пречи да продължи да работи с достойнство.

"Кризата във Варна е умишлено създадена. Убеден съм, че зад исканата ми оставка не стои улицата. Аз познавам гласа на Варна и това не е нейният глас. Знам, че един ден той ще прозвучи”, коментира Йорданов. Според него всички сме жертва на сценарий. "Жертва стана и Пламен", каза той. Кметът в оставка припомни успехите на общината през последните 14 години и призова да се мисли "къде отиваме, кой път ни очаква и къде ни води".

"Твърде горещи са събитията, за да преценим трезво, да съдим правилно. Не аз хвърлих страната в бедствия и немотия. Не мога да отговоря на въпросите на хората за банките и лихвите, за тока и горивата. Виновниците за това, което се случва, са други, няма да бъда аз. Времето ще покаже това", каза Йорданов и се зарече да изчисти името си от обидите. Той не направи страшните разкрития, които обеща преди дни, защото искал да ги обяви в Общинския съвет.

От "Господари на ефира" му връчиха Златен скункс и го попитаха за бъдещите му планове. Кметът в оставка обаче отказа да коментира какво ще прави след 4 мандата управление. Той пожела на варненци разум, здраве и добро бъдеще.

Докато Йорданов обясняваше мотивите за оставката си, стотици варненци се прощаваха с Пламен Горанов в църквата "Света Петка".

Кой е Кирил Йорданов - четете ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай