Пиронкова: Мамо, тате имаме си трофей!

Пиронкова: Мамо, тате имаме си трофей! | StandartNews.com

Сидни. "Мамо, татко, имаме си трофей", бяха първите думи на Цвети Пиронкова, след като получи титлата в Сидни, която е първа за нея от турнир на WTA.

"Благодаря на спонсорите за подкрепата, както и на всички свързани с организацията на турнира. Благодаря и на физиотерапевтите, без които нямаше да съм тук, особено след тези осем поредни мача", каза с усмивка първата ни ракета.

"Благодаря и на феновете за подкрепата, на семейството ми и на приятеля ми. Обичам ви", каза още Цвети, а в този момент от публиката се чуха закачливи дюдюкания. "Е, какво? Tрябваше да го кажа", им отговори с усмивка Пиронкова

"Посвещавам тази титла на един специален за мен човек, който вече не е между живите - на дядо ми Никола. Обичам те! Благодаря ви", завърши със сълзи на очи шампионката на турнира в Сидни.

"Поздравления за Цветана, ти наистина заслужаваше да спечелиш турнира. Добра работа", обърна се финалистката Ангелика Кербер към шампионката.

По-късно на официалната пресконференция българската прима в тениса Цвети Пиронкова разкри минути, че през 2013-а няколко пъти е мислела да спре с тениса.

"Ще ви излъжа, ако кажа, че след няколкото слаби резултата през миналата година, не ми мина мисълта да се откажа от тениса, и то на няколко пъти. Но това е нещо, което съм преследвала през целия си живот. Казах си: "Добре, тежко е, но трябва да продължиш да опитваш. Трябва да вървиш напред. Просто се възползвай от шансововете си и виж какво ще се случи. Това и направих, разкри Цвети.

Тя заяви, също така, че е много горда от това което е направила в Сидни.

„Тази вечер не направих нещо кой знае колко по-специално и различно в сравнение с предишните си мачове. Просто се опитах да поддържам същото ниво. Опитвах се да държа топката в корта с възможно най-силни удари и когато получавах шанс, пробвах уинъри. Това е, наистина", заяви с усмивка Цвети.

"Мислейки си през какво преминах не само през миналата година, ами през цялата си кариера, не ми беше много лесно. Да спечеля титла на WTA турнир е нещо, което чаках толкова дълго и ми липсваше ужасно много. Сега, след като спечелих трофея, не мога да повярвам, че успях. Честно!

След като победих Ерани на четвъртфиналите, тогава си помислих, че наистина мога да спечеля турнира. На финала бях много нервна, но давах всичко от себе си да не го покажа и гледах само топката. Казвах си: "Гледа топката и мисли за всяка точка". Просто играх така, както през цялата седмица. Имах ли възможност за уинър, правех го", добави още Пиронкова, която след това бе помолена да коментира рязката промяна в сравнение с миналия сезон, когато рядко печелеше мач и изпадна извън Топ 100 на света.

А коя се оказа повратната точка, довела до тази промяна? "След миналата година открих, че трябва да изживяваш всеки момент. Сега спечелих титлата и ще се радвам на този момент колкото се мога повече и ще извлека максималното от него. Сега вярвам, че съм способна да победя всяка противничка.

Чувствам се страхотно преди началото на Australian Open. Настроена съм психически по правилния начин и съм изпълнена с увереност", каза още Цветана Пиронкова, която в първи кръг на Откритото първенство на Австралия ще срещне Силвия Солер Еспиноса (Исп).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай