Властта разцепена за новия ЦСКА

Властта разцепена за новия ЦСКА | StandartNews.com

София. Да пуснем ли новият ЦСКА в шампионата, или "червените" да се оправят със стария клуб? В БФС са разцепени по темата, научи "Стандарт". Доста от отговорните фактори са "за" предложената трансформация през акциите на "Нефтохимик", а после изкупуване и на стария клуб ЦСКА. Според тях това е пътят за очистване не само на "армейците", но и на целия ни футбол. Аргумент в полза на проекта "ЦСКА 1923" е и евентуалната неустойка от страна на ТВ7. Медията е предвидила за излъчване 38 от 38 възможни срещи на "червените". При клауза от 70 000 лева неустойка на провален мач ТВ7 може да лиши клубовете от близо 2,66 млн приходи.

Не са малко и противниците на идеята. "Не знаем какво искат, нека го формулират", заяви висш ръководител на БФС, "Това с новото дружество няма как да стане. То трябва да проеме пасивите на сегашния клуб. Иначе всеки може да направи ново АД и да не дължи нищо".

Димитър Борисов е звънял на членове на изпълкома с молба "Помагайте!", научи "Стандарт". В централата коментирали, че не е коректно, защото "Титан" не са помогнали на "Ботев" (Пд) и "Сливен". Решение все пак се очаква да бъде взето до четвъртък. Христо Стоичков се е съгласил да чака, но докато не получи чист ЦСКА, няма да стъпи на "Армията" като треньор. От вчера там не са асистентите му Чечо Генов и Петко Петков. Причината е проста - те нямат договори с клуба. Иначе Камата е в България и отскочи до Слънчев бряг в очакване на сигнал.

Камата опря до старото си куче

Христо Стоичков опря до старото куче в ЦСКА Сашо Борисов. Камата помоли треньора в школата да вземе временно и първия отбор заедно с кондиционния спец Роко Перота и Стоян Йорданов. Ицо има безгранично доверие на бат Сашо. Борисов взима Стоичков под крилото си в първите му дни на "Армията". Двамата са съседи в "Младост" и защитникът вози за тренировки новобранеца, който в онези години още няма кола.

"Няма значение какъв се водя. Аз съм треньор, не готвач или шофьор", декларира Борисов пред "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай