УЕФА затваря "Герена" за 1 мач

УЕФА затваря "Герена" за 1 мач | StandartNews.com

Нов удар получи "Левски" от УЕФА. Централата наказа "сините" да играят един мач в Европа у дома без публика и да платят 57 000 евро глоба. Причината за това са знаме, които бяха издигнати в сектор "Б" по време на реванш с "Марибор". На едно от тях имало келтски кръст, който се свързва с неонацистите, макар да е бил прикрит с тиксо, на друго е изобразен имперски орел от времето на Третия райх, държащ буквата Л. Трети флаг пък наподобявал емблемата на страховитата 1 дивизия на СС "Лейбщандарт Адолф Хитлер". Новата издънка е в следствие на първата от мача в Словения, където пак на мушката на УЕФА бяха знамена в сектор със "сини" фенове.

"Готвя се нормално за мача със "Славия". За мен е като всяка една", обяви Димитър Пиргов, който дойде на "Герена" именно от "Овча купел". "Ще се срещнем на неутрален терен. Ако дублираме успеха от мача с "Лудогорец" може да постигнем много", продължи защитникът. "Иначе имаме страхотна атмосфера и колектив. Амбициите ми са за вдигна купа и титла", завърши Пиргов.

"Славия" обяви, че само да сектора ще бъдат отворени за най-старото столично дерби утре - "А" и "Б". Феновете и на двете места ще влизат срещу 10 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай