Свои кадри поемат "Левски"

Тодор Батков не е приел оставката на Иво Тонев

Свои кадри поемат "Левски" | StandartNews.com

София. „Левски" реши да заложи на свои хора след като Ивайло Петев отказа да води тима. Бившият треньор на Лудогорец хвърли кърпата след разтърсващите събития по време на представянето му във вторник. След дълги обсъждания на тежката ситуация, Тодор Батков и Христо Йовов, решиха да поверят клуба на досегания шеф на школата Антони Здравков, Мариян Христов, който се завръща след като бе уволнен за един ден и Елин Тупозаков.

На Герена се проведе и среща между Тодор Батков и феновете, която продължи около час и половина.

„Срещата премина в дух на изключителна откровеност. В едно феновете са прави, при това слабо представяне за пета поредна година, в която ние ковем поредните калъфки, не може в 15.50 часа аз да се обаждам на Националния фенклуб и обявявам, че уволняваме треньора. Сигурно грешката е моя, макар че решението за разговорите с Петев е от петък и е мое решение. Като постъпка аз не мога да не я осъдя, жалко за „Левски" и за самия Петев, защото той не заслужаваше по този начин да бъде посрещнат. Но така или иначе, той ми се обади преди 2 часа и половина и ми каза, че при създалата се ситуация отказва да поеме отбора на Левски". Това каза Тодор Батков по повод скандала от вчера с Ивайло Петев.

„И двамата директори подадоха оставки – единият и писмено. Феновете трябва да са информирани, а не игнорирани. Все пак говорим за отбор, който има най-многобройни фенове, за разлика от други", допълни още Батков.

Собственикът на „Левски" обяви пред ТВ7, че не е приел оставката на председателя на Управителния съвет на клуба Иво Тонев. И уточни, че очаква разговор със спортния директор на Левски Наско Сираков, за да обсъдят оставката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай