Решават в сряда за ЦСКА - "Левски"

Решават в сряда за ЦСКА - "Левски" | StandartNews.com

Искат от ТВ7 да плати или да пусне дербито на пазара

Ще се дава ли дербито ЦСКА - "Левски" тази неделя по телевизията? Отговор трябва да бъде даден в сряда след среща на високо ниво между ТВ7 и "Футбол Про Медиа", която държи правата. Най-сигурно засега е да се купи билет за вечното дерби на 27 юли. Другата опция са БНР или "Дарик радио", които са си платили на "Футбол Про Медиа". От фирмата във вторник уведомиха с официално писмо телевизията, която има 3-годишен договор да показва "А" група, че няма да могат да излъчват първенството. Причината е неспазване на контракта за сезон 2014/15. Според него до 15 юли телевизията трябваше да плати на "Футбол Про Медиа" 2,5 млн. лв. или да прекрати договора срещу съответната неустойка. Това не стана и от фирмата на добра воля позволиха излъчването на срещите от I кръг на първенството, като се надяваха ТВ7 да намери пари за първия транш. След като това не стана, от "Футбол Про Медиа" трябваше да търсят спешно средства, за да платят на клубовете 40% от 5 млн. за правата. Ако до 15 август все пак от ТВ7 намерят пари за договора си с "Футбол Про Медиа", то отново ще излъчват мачовете. Ако това не стане, фирмата вероятно ще ги продаде на друга телевизия, защото българското футболно първенство си остава най-гледаното.

Нищо чудно в сряда да бъде предложено на ТВ7 да пусне само дербито ЦСКА - "Левски" на друга телевизия срещу съответна компенсация. Позицията на медията е ясна - нужна е отсрочка за парите, докато отвори КТБ. В банката са блокирани сметките на ТВ7.

Полицията издърпа дербито с 30 мин.

В 19,30 ч. започва вечното дерби по искане на телевизията. От СДВР искаха по-ранен час заради безопасното изтегляне на агитките във вечерна София. По програма ЦСКА - "Левски" беше от 20,00 ч. В същото време станаха ясни и цените на билетите за битката. Те остават непроменени - 14 и 10 лева. Тези за "сините" са в продажба още от сряда на касите на ст. "Георги Аспарухов".

От БФС обявиха още две промени в предстоящия кръг по искане на ТВ7. "Черно море" и "Лудогорец" ще играят в събота от 18,00 вместо от 18,45 ч. По предложение на "Литекс" и със съгласието на "Локо" (София) срещата ще се играе в понеделник от 18,30 ч вместо в неделя.

"Левски" е готов за реванш

срещу ЦСКА. "Не мога да кажа по какъв начин ще играем. Мога да гарантирам, че футболистите ще излязат за победа", допълни шефът Георги Иванов - Гонзо пред bTV преди дербито. "ЦСКА също търси стила си. Те също имат много нови. Когато играят "Левски" и ЦСКА, никой няма предимство. Испанецът Аниете ще бъде картотекиран за мача. Абсолютно нямам притеснения преди дербито. Вярвам в отбора. Няма по-хубави мачове от тези срещу ЦСКА. Аз винаги съм изпитвал удоволствие от тях. В такива мачове един играч трябва първо да докаже себе си, да защити клуба и след това да мисли за премии. Този мач ще е различен от миналите четири. Не трябва да мислим за миналото. Когато аз играех, за 7-8 години, ЦСКА имаше сигурна една, или две победи", отсече нападателят, който беше кошмар за "червена защита" дълги години. "Не е тайна, че исках българин да е треньор, но щом не се е получило, значи Мурсия е най-добрият вариант. Смятам, че Мурсия помогна на отбора. Налага нова методика. Надявам се и резултатите да бъдат добри. Той иска повече докосвания, подавания, той ще вкара доста нови неща и това ще бъде в положителен аспект", завърши Гонзо.

"Коняспор" вади $2 млн. за Мболи

Следващата спасителна инжекция за ЦСКА вероятно ще дойде от турския "Коняспор". Елитният тим иска Райс Мболи, пишат комшиите, тъй като титулярният вратар преминал във "Фенербахче". Споменава се и за сума от 2 милиона долара. Интересното е, че сред вариантите за "Коня" беше и националът Николай Михайлов. В клуба вече премина Димитър Рангелов, а във вторник беше представен и румънецът Чиприян Марика. Явно в "Коня" имат сериозни амбиции този сезон.

ЦСКА чака парите като Нова година, тъй като на практика изхарчи 800-те хиляди евро от Чочев. Платени бяха куп неща по мониторинга, а играчите взеха по заплата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай