Представиха юбилейния екип на "Берое"

Представиха юбилейния екип на "Берое" | StandartNews.com

Броени дни преди да бъде отбелязан вековния юбилей на футболния отбор "Берое" бе представен официално юбилейния екип на тима. Фланелките и гащетата са във винаги актуалното черно, а в дизайна е вплетена историята и символиката на Стара Загора и "Берое", посочи маркетинг-директорът на клуба Ваня Дзаферович.

Честта да облекат новите екипи се падна на капитана Иво Иванов и бранителя Веселин Пенев, който са юноши на "Берое" и над 220 мача за любими тим. В юбилейния екпи присъстват и задължителните ретро-елементи, които големият юбилей налага.

Първият известен екип на 100-годишния "Берое" също е бил в черно, припомниха хронистите на клуба. Отстрани на тишъртката има по една зелено-бяло ивица – основния цвят на клуба от 50-те години на миналия век досега. Отвътре пък е щампован герба на Стара Загора. Отзад на гърба на фланелките с фина бродерия в бяло е изписан крилатия девиз на феновете „100 години светът е Берое". Той е издигнат за пръв път по време на мач през 1964 г. малко преди Олимпийските игри в Токио. Тогава японски фенове рекламират своята страна с оригиналното „Светът е Олимпиада!" По-късно крилатото изречение влиза и химна на "Берое" и го следва неотлъчно през годините.

Юбилейните тениски ще бъдат пуснати в продажба във фенмагазина на градския стадион още тази събота и ще струват 45 лв.

За пръв път футболистите на "Берое" ще излязат с новите екипи на мача за 100-годишния юбилей със сръбски гранд "Партизан" на 17 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай