Организират триумф на Моци на стадиона в Разград

Организират триумф на Моци на стадиона в Разград | StandartNews.com

Разград. Героят на "Лудогорец" Кузмин Моци, който изигра решителната роля за класирането на орлите в Шампионска лига, ще има втори звезден миг на стадиона в Разград. В неделя, преди мача с "Берое", румънецът ще счупи шампанското по време на първата копка на започващата реконструкция на игрището.

Футболистът ще направи това на мястото, където ще се изгражда новата трибуна на сектор"Б". По предложение на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев тя ще носи името на Моци. Това съобщи кметът на Разград Денчо Бояджиев, който ще връчи на прочулия се с вратарските си подвизи защитник и ключа на Разград.

Реконструкцията на сектор "Б" включва изграждането на покрита трибуна с 2 355 места. Паралелно с ремонта местната управа на лудогорския град вече подготвя и прпоцедурата за концесиониране на градския стадион. Когато тя бъде финализирана, братята Кирил и Георги Домусчиеви ще получат правата върху игрището за следващите 35 години. Те обещават да изградят наново спортното съоръжение по стандартите на УЕФА за 4 звезди.Очаква се инвестициите в мащабния проект да бъдат от порядъка на 20 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай