Нови спасяват ЦСКА, Любо остава

Нови спасяват ЦСКА, Любо остава | StandartNews.com

Схема за спасение на ЦСКА е измислена, но чака зелена светлина от държавата по отношение на дълга към НАП. Индикациите са, че такава ще бъде дадена, тъй като планът включва изплащане на борчовете от близо 11 милиона лева. Иначе и държавата губи, тъй като се очертава фалит и невъзможност за събиране на задълженията.

В най-общи линии спасението минава през новорегистрираното ФК ЦСКА и преструктуриране на дължа към НАП. Той ще бъде предложен за изкупуване от нови акционери. Такива не липсват, научи "Стандарт". Така и държавата ще остане сита, и ЦСКА цял. Студена вода ще пият останалите кредитори, тъй като клубът ще се управлява от синдик. Идеята е взаимствана от чуждестранни клубове. Според плана това дори няма да лиши ЦСКА от евентуално участие в Европа през следващите три сезона, ако тимът се класира.

Любо Пенев е готов да остане при осъществяване на плана, научи "Стандарт". Това е гаранция, че той има твърдя вяра в новите акционери, които биха имали желание да помагат на ЦСКА след първи юни. Няколко човека са запознати с детайлите, но категорично отказват да назоват имената на инвеститорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай