Националът Венци Христов с хеттрик за Берое

Националът Венци Христов с хеттрик за Берое | StandartNews.com

Стара Загора. Националът Венцислав Христов, който отбеляза победния гол за трикольорите на старта за европейското първенство срещу Азербайджан, блестеше и за своя тим – Берое, в домакинския мач срещу Марек в съботната вечер. Центърнападателят не само записа първият си хеттрик, откакто защитава цветовете на „зелено-белите". Той бе и най-дейният играч на терена - постоянно търсеше топката, раздаваше пасове по конец, отправи и още няколко опасни удара, спасени с вещина от вратаря на гостите.

Селекционерът Петър Хубчев в свой стил не се съгласи със суперлативите за Христов. „Не бива да се правят прибързани изводи от 1-2 мача, Венци може много повече и аз бих се въздържал да говоря за драстична промяна, че изглежда преобразен и т.н.", заяви старшият на беройци.

Въпреки убедителната победа той призна, че до 3:0 не бил спокоен имал страшно много забележки към защитата. Всъщност за 90 минути футболистите на Марек имаха само две сиутации за гол, едната след груба грешка на беройската защита.

Селекционерът на готите Антон Велков пък посрещна на нож скандиранията „Оставка" на шепата фенове на Марек, които бяха дошли на стадиона под Азямото. „Това е тотална липса на възпитание и разбиране, дори старозагорци знаят при какви трудни условия бе сформиран нашия отбор. Не приемам 5 човека, които са си купили билети за мача, да внасят напрежение в отбора", заяви той.

Велков призна пълното превъзходство на беройци и изрази разочарованието си, че неговите момчета не са могли да намерят противодйествие срещу центриранията на домакините. Те отбелязаха 3 от 4-те си гола с глава след подобни центрирания пред вратата на Михайлов. „Няма какво да крием, ние имаме една цел - да се спасим от изпадане от „А" група, работата ни е дълга, тежка, но с подобни атаки срещу отбопа не може да се върви напред", заключи Велков.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай