Любо се оправда с играчите (ОБЗОР)

Любо се оправда с играчите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Дават втори шанс на селекционера, искат му бараж

Любослав Пенев е оправдал лошите резултати на националния отбор в последните два мача - с Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2), със слабата форма на играчите. Това разкри президентът на БФС Борислав Михайлов след днешния Изпълком на централата. Самият Любо не дойде да се отчете. Той го е сторил в телефонен разговор с Михайлов преди заседанието. "Пенев остава селекционер. Дава му се втори шанс, преценихме, че моментът не е подходящ за смяна. От него се иска да класира отбора минимум трети в групата. Целта е постижима", обясни Боби пред медиите. Той подчерта, че когато липсват резултати, някой трябва да поеме отговорността. "Все пак не забравяйте с кои отбори играхме. Хърватия е сред най-добрите в Европа. Мен ме притеснява, че не показваме агресия. Националната фланелка е свято нещо. Има кой да каже на Любо грешките", продължи Михайлов.

Бившият вратар отрече да е обсъждано назначаването на консултант, който да контролира работата на Пенев и екипа му. "Йордан Лечков отговаря за националния отбор, Емил Костадинов за всички останали формации. Други консултанти няма. Любо сам си е избрал екип и никой не му се бърка. Не искам да се връщаме във времената от преди 89-а година. Затова не сметнах за необходимо да го викаме", категоричен е Боби.

Впечатление направи, че от Изпълкома отсъства най-големият критик на селекционера Венцеслав Стефанов. "С Венци се чухме по телефона. Казах му да си гледа отбора и треньора. С него обаче не е имало проблем. Той е Русия. Имах пълномощно от него. Критики винаги ще има. Това не е проблем", обясни Михайлов.

Смяна на Любо Пенев въобще не е обсъждана, разкри членът на Изпълкома Наско Сираков. "Коментирахме представянето на отбора. Данчо Лечков ни запозна със ситуацията около националния. След 20 дни ни предстои мач и няма как да мислим за смяна на селекционера. Изказаха се всякакви мнения. Няма да има никакви промени в щаба на Любо. Естествено, всички очаквахме тимът да има по-голям точков актив", каза още Сираков.

Сухия взима младежите

Антони Здравков е новият селекционер на младежките ни национали, обявиха от БФС. Сухия сменя на поста Павел Панов, който води отбора два мача в тандем с треньора на юношите Александър Димитров. Експериментът се оказа не особено успешен, след като тимът направи 2:2 с Естония и се провали с 1:7 срещу Дания.
"Много хора питаха защо не слагаме треньор. Нямаше за къде да бързаме. Първият им мач е чак през март", обясниха от централата.

Според "Блиц" на Здравков ще помага бившият национал Петър Михтарски.

Домусчиев: Съд за хулиганите!

Хулиганите трябва да бъдат хванати и съдени, коментира благодетелят на "Лудогорец" Кирил Домусчиев по повод ексцесиите на вечното дерби след Изпълкома. "Тези, които искат да трошат, ще трошат навсякъде. Трябва да се взимат мерки. Виждате в Разград не могат да трошат, не го допускаме това. Защо трябва постоянно да наказваме клубовете, какво са виновни те. Полицията трябва да си върши работата, защото това си е чисто хулиганство. Необходимо е да се сложат системи, които разпознават хора с присъди за такива прояви. Така, както е в Румъния, Унгария и други страни", продължи Домусчиев. "Не обвинявам "Левски". По принцип трябва да се вземат мерки срещу хулиганите. Навсякъде има черни овци, които трябва да бъдат изведени от стадото. Ще настоявам за по-сурови мерки", поясни Домусчиев.

Шампионите ще крадат от "Реал"

идеи за развитието на базата си. Това разкри изп. директор на "Лудогорец" Ангел Петричев след завръщането си от Испания. "Бяхме да изберем хотел и да свършим някой други организационни подробности за гостуването ни на "Реал" (Мадрид). Имахме шанса да разгледаме и базата "Валдебебас". Вероятно ще заимстваме някои идеи от тях. Все още не мога да кажа какво точно", обясни Петричев.
Той разкри, че е успял да гледа и супердербито на Испания между "Реал" и "Барса", спечелено от "белия балет" с 3:1. "Наслаждавах се на страхотния футбол на "Ел Класико". Няма да призная за кого виках", добави с усмивка изпълнителният директор на шампионите от Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай