Любо Пенев прибира заплата през офшорка

Любо Пенев прибира  заплата през офшорка | StandartNews.com

Любо Пенев е прибирал заплатата си като национален селекционер през офшорка, съобщиха пред "Стандарт" запознати. Това е записано в договора му с БФС по изрично настояване на треньора. На "Иван Асен II" предполагат, че маневрата е заради запора, който навремето беше наложен на Пенев от банки. Както е известно, той му попречи да води ЦСКА с "Фулъм" в Англия. Едва след намесата на "Титан", откъдето платиха гаранция, Любо взе международния си паспорт и пристигна в Лондон буквално в последните секунди преди срещата.

За подобна схема намекна и членът на Изпълкома Емил Костадинов в писмо до "Блиц". Бившият съотборник на Пенев още от детските години в ЦСКА отправи куп обвинения. Ето какво написа Костадинов, обиден от атаката на селекционера:

1. Не съм назначен в ЦСКА в периода, в който е посочен във въпросното интервю, от г-н Любчо, а заех позиция в любимия си клуб по покана на Васил Божков.
2. По отношение на неграмотността само ще кажа, че с г-н Любчо учихме заедно в едно училище и това не е университетът в Оксфорд.
3. Искам да попитам г-н Любчо на каква цена и как продаде ЦСКА навремето?
4. По отношение на детско-юношеския футбол в България ще кажа, че аз лансирах Методи Деянов за треньор и в ЦСКА, и в БФС.
5. Имам кабинет в сградата на БФС, докато този на г-н Любчо май беше в СПА центъра на "Царско село". И докато ние обезпечавахме националния отбор, треньорът г-н Любчо плуваше по цял ден и не ходеше на мачове от първенството.
6. Г-н Любчо упорито не присъстваше на треньорски конференции на УЕФА. За три години го видях само на една и тя беше наскоро. По време на официалното събиране вечерта г-н Любчо пиеше вино с испанския треньор в съседен ресторант.
7. Темата "Ботев" (Пловдив). Г-н Любчо искаше да взима още една колосална заплата. Аз и Данчо Лечков бяхме против. Може би оттогава не сме му симпатични.
8. Г-н Любчо да обясни къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България (750 евро на мач). Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БФС. Тук е мястото да кажа, че без разрешение и без да ни уведоми, г-н Любчо уреди две спаринг срещи с отбор, разследван и наказан от УЕФА (б.р.).
9. Нека ни кажеш как взимаше нереално високата си заплата? По какъв механизъм? Всички добре знаят, че още когато беше треньор на ЦСКА, на г-н Любчо му взеха международния паспорт. Ако той обясни как си е получавал заплатата от БФС, ще стане ясно кой е пристъпвал закона.
10. Всички в БФС дадохме пълна свобода на г-н Любчо. Освен редовната огромна заплата той имаше служебен автомобил и безплатно гориво както за него, така и за семейството му.

Няма да ставам шеф на БФС, скучно е, каза вчера Любо Пенев пред "Зона спорт". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай