"Лудогорец": Мачът с "Базел" трябва да се помни

"Лудогорец": Мачът с "Базел" трябва да се помни | StandartNews.com

В "Лудогорец" са пределно надъхани да бият "Базел" на ст. "Васил Левски". Мачът, който е в сряда от 21,45 часа, е ключов и за двата отбора в Шампионската лига, като победителят почти сигурно ще си осигури класиране за директната елиминация на турнира Лига Европа напролет. "Не бих искал да казвам "Базел" как ще играе. Щом са ни разгадали, добре за тях. Даваме си сметка, че ни чака труден мач. Но мислим позитивно и искаме да играем напролет. Отхвърлих етикета "мача на годината". Това е важен двубой. Но този мач трябва да се изиграе на високо интелектуално ниво. Всички познавате "Базел". Те също се представят добре. Очаквам от нашия отбор да играе силно. И тази рутина, която отборът ни има, да успеем да я приложим", обяви треньорът Георги Дерменджиев. "Проблем с вратарския пост не е имало. Знам, че "Базел" сега са в добра форма. Но нашата също е на ниво. Искам отборът да изиграе един мач, който да го помните. Ще е тактическа битка. Едва ли двубоят ще върви на приливи и отливи. Играхме много мачове, които бяха с по-голямо напрежение. Но ние знаем отговорността на мача. На всеки играч информации за трансфери влияят. При нас факта, че европейски отбори питат за нашите играчи, стимулира футболистите. Дано се противопоставим и атакуваме както трябва. Така, както сме тръгнали да играем, мисля, че ще бъде много добре ако вкараме голове. Работихме върху грешките от мачовете с "Арсенал" и ПСЖ", добави Дерменджиев.

Преди това една от звездите на отбора Марселиньо добави: "Всеки мач в Шампионската лига трябва да имаш психика. Всички сме готови но 100% за двубоя. Сега вече познаваме "Базел". Искаме да се класираме за Лига Европа и да играем напролет. Влизаме здраво", обяви той.

Ден преди мача ст. "Васил Левски" е с цвета на "Лудогорец". Националният стадион "позеленя", след като беше осветен със зелени светлини.

"Очакваме много труден мач. Наясно сме, че трябва да бъдем напълно концентрирани, да играем със самочувствие и доверие, за да стигнем до победата. В момента ние и като отбор, а и като отделни футболисти имаме тази възможност - да играем в Лига Европа. Всички като професионалисти, говоря за футболистите и всички, които работят в Лудогорец, имаме тази цел", добави Натанаел. "Моята мечта е един ден да играя в клуб като "Реал" М, "Барселона", "Челси" или "Арсенал". Сега точно мечтая да продължим напред в Лига Европа", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай