Инфарктен финал, "Черно море" с купата

Инфарктен финал, "Черно море" с купата | StandartNews.com

Инфаркти в Бургас, "Черно море" с купата

"Черно море" вдигна първа купа в историята си след мач, който не беше за хора със слаби сърца. Варненци обърнаха 2:1 "Левски" след продължение. Купата вече пътуваше към Герена, след като Антонио Аниете вкара поредния си важен гол за сезона. Варненци останаха с 10 души още преди почивката заради два жълти картона на Стенио. 14 000 левскари се готвеха за празник. Но в третата минута на добавеното време резервата Бакари изравни резултата.

В продълженията и двата тима едва ходеха по терена, но си размениха по едно страхотно положение чрез Коконов и Домовчийски. И когато всички се готвеха за дузпи, Курьор от "Черно море" направи нещо изключително. Той навърза половината отбор на "сините" и плъзна технично топката покрай вратаря - 2:1 и купата отиде във Варна.

Със сигурност доста критики ще отнесе съдията Ивайло Стоянов. Секунди преди втория гол на "Черно море" той подмина дузпа за софиянци. Варненци пък искаха червен картон на Стойчев от "Левски" преди почивката.

Тежка нощ се задава за полицията в Бургас. Бесни от резултата, феновете на "Левски" започнаха да трошат на стадиона.  Част от разгневените фенове на "Левски" потърсиха саморазправа. Фен нахлу на терена, за да поиска обяснение от някои от играчите. Привърженици започнаха да горят седалките на стадиона. Част от феновете хвърляха предмети към терена, но след появата на полицията страстите бяха укротени. Това позволи награждаването да се проведе.

Трудни дни идват и за ръководството на "Левски", което страшно разчиташе на приходите от европейските турнири. За сметка на това "Черно море" си гарантира минимум 450 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай