"Ботев" наказа "Берое" в "битката за Тракия"

"Ботев" наказа "Берое" в "битката за Тракия" | StandartNews.com

"Ботев" спечели с 3:1 "битката за Тракия" срещу "Берое" в мач, белязан от един червен картон за гостите и спестен още един за зверско нарушение на Веселин Пенев срещу Филип Филипов.

Домакините надделяха с 3:1, а феноменален мач направи ветеранът Иван Цветков. 35-годишният нападател се отличи с две асистенци и гол за успеха.

Всички голове паднаха след почивката. Милен Гамаков откри, Томаш Иршак удвои, а Цветков вкара за класическата тройка. Димо Бакалов само намали резултата в края.

Първото полувреме беше изключително динамично и двата тима се хвърлиха в атаки от самото начало, без въобще да опипат почвата. Гостите бяха доста активни, но пропуски в началото направиха Венци Христов и Стефан Спировски.

В 18-та минута грешка на Игор Джоман позволи на Чунчуков да излезе сам срещу Макенджиев, той реши да пусне към 35-годишния ветеран, чийто силен изстрел обаче беше избит от защитник.

Спировски, Венци Христов и Жуниор Мапуку пропуснаха за гостите, докато Мариян Огнянов и Чунчуков не бяха точни за домакините.

Така се стигна до 30-та минута, когато дойде и най-чистото положение за Берое. Тогава първо Венци Христов излезе сам срещу Стаховяк, но полякът спаси, впоследствие топката стигна до Джоман, който обаче също не успя да огорчи домакините.

Веднага след това подобен пропуск направи и Мапуку, като пак Стаховяк изби в последния момент. Домакините отговориха с изстрел на Чунчуков, а в 36-та минута отново Венци Христов не можа да даде преднина на тима си от изгодна ситуация. Националът пак беше изведен зад защитата, но не можа да преодолее Стаховяк, който застъпи топката и спаси.

Игор Джоман беше изгонен, след като си изкара два жълти картона за три минути и направи задачата на съотборниците си много тежка. В 40-та те можеха да останат и само деветима на терена, но брутален фаул на Веселин Пенев не беше санкциониран с червен картон от Вихрен Манев, като играчът на Берое дори не получи жълт картон.

В 50-та минута Иван Цветков намери великолепно отляво на наказателното поле Милен Гамаков и той с премерен и силен изстрел преодоля Макенджиев за 1:0.

Иван Цветков намери перфектно зад защитата Томаш Иршак, който нямаше как да не преодолее Макенджиев и с техничен удар направи резултата 2:0.

В 63-та минута Иван Цветков тресна гредата с хубав параболичен удар, а две минути след това увенча страхотната си игра и с гол. Тогава той засече топката от 2-3 метра пред голлинията след хубаво центриране на Пламен Николов и оформи класиката.

В 76-та минута Димо Бакалов беше изведен зад защитата и най-после преодоля Стаховяк за 1:3.

До края на мача беройци се опитаха да намалят още повече изоставането си, но атаките им се разбиваха в сигурната защита на "жълто-черните".

Така "Ботев" събра 21 точки и се изравни по актив с днешния си съперник. Двата тима делят сега третата позиция, но може да има размествания в класирането след останалите мачове от кръга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай