"Берое" смаза "Локомотив"

"Берое" смаза "Локомотив" | StandartNews.com

"Берое" победи убедително с 3:0 пловдивското "Локо" на своя стадион под Аязмото и се настани на третото място. Още от първите минути беройци заиграха агресивно и с настроение и до средата на първото полувреме вече водеха с 2:0.

Головете отбелязаха централният бранител Иво Иванов след корнер в 8-та минута и египтянинът Селим Керкар, който влетя с топката във вратата на Господинов след самостоятелен пробив. Още до края на първата част беройци можеха да водят още по-убедително, но непростими пропуски направи таранът Жуниор Мапуку. Гостите също има две възможности, при едната Янко Сандански улучи гредата с шут отдалеч, а добавката на Спас Делев бе в аут.

След почивката "Берое" продължи да бъде пълен господар на терена, но вкара само още един гол чрез Самир Аяс след брилянтен пас на бразилецът Елиаш да Силва.

„Най-важното е, че момчетата осъзнаха важността на този мач, играха с огромно желание и го показаха на терена", похвали своите възпитаници селекционерът на "Берое" Петър Хубчев. Въпреки победа според него отборът не бил сигурен участник в първата шестица и треньорският щаб нямало да позволи отпускане в предстоящите два мача с ЦСКА и Локомотив – София.

„Берое" ни надигра, по всички параграфи, както се казва. Не можахме да отговорим на агресията на домакините в началото, вкараха ни бърз гол, след това още един", заяви пък обезсърчен от безпомощността на своите футболисти помощник-треньорът на Локомотив Петър Пашев. Двете принудителни смени според него допълнително са отслабили защитната линия на отбора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай