Воеводите в Добрич с позиция срещу губернатор от ДПС

Воеводите в Добрич с позиция срещу губернатор от ДПС | StandartNews.com

Добрич. ВМРО - Добрич, излезе с позиция и обяви, че е против назначаването на областен управител на Добрич от ДПС, съобщи Областната пресслужба на партията.

Оттам заявиха, че на проведената на 3 юни общинска конференция на структурите на ВМРО в Добрич е направен анализ на резултатите от парламентарните избори, който е показал, че с 35 на сто е увеличено доверието във ВМРО, спрямо последните местни избори. Освен анализът на конференцията воеводите са решили да изпратят Отворено писмо до премиера Пламен Орешарски във връзка с искането на ДПС за назначаване на областен управител от квотата на партията.

"ВМРО смята, че ДПС е пропита от корупция и един от основните виновници за грабежа и разрухата на Добруджа през криминалния преход" - пишат от партията. От родолюбивата организация заявяват, че квотно-партийният принцип при избирането на кадри за ключовите постове в държавното управление е порочна практика и в годините на прехода е донесъл достатъчно беди за Добруджа, като изразяват надежда, че новата тройна управляваща коалиция на БСП, ДПС и Атака няма да повтаря грешките на предшествениците си.

Воеводите настояват за областен управител да бъде назначен политически необвързан професионалист или областният управител на Добрич да бъде посочен от политическата сила – мандатоносител – Коалиция за България, и тя да поеме своята отговорност за случващото се в региона, като добавят, че са готови да излязат на протест в случай, че бъде назначен губернатор от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай