В Ивановци събират по лев за "Раундъл"

В Ивановци събират по лев за "Раундъл" | StandartNews.com

Местните искат да унищожат тревата в гробищата

Жителите на село Ивановци, община Видин, събират по 1 лев, за да купят препарати "Раундъл", с които да унищожат тревата в гробищата им, каза за "Стандарт" кметът Борислав Филипов. Всеки от останалите в селото 80 души, има погребани близки хора и смята парка за най-важното място при тях.

Когато в края на 2015 поех управлението на селото, свиках събрание. Исках да знам какво искат хората да се направи за Ивановци. Дойдоха 95% от старците. И всички изтъкнаха, че трябва да приведем в приличен вид гробищния парк. Беше завладян от високи треви, храсти и цели дървета, обяснява кметът. Тези дни Филипов обявил 3-дневно почистване на парка. Всеки, който на крак, се включил в акцията. Общината във Видин изпратила работници и техника, с техника и хора помогнала и строителната фирма "Ера строй". Така изкоренили дърветата и храстите, високите треви. Но троскотът останал. Всички решили, че дават по 1 лв., за да се купи препарат за унищожаване на тревата. Ще я третираме през следващите дни, каза кметът.

Дадох дума, че ще изпълня и другите две желания на моите съселяни – да постегнем естествената чешма, която тече и радва със студена вода Ивановци от 1927 година. Ще оградим и сметището си, допълни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай