Община Разград даде 1 млн. лв. за реконструкцията на "Лудогорец Арена"

Община Разград даде 1 млн. лв. за реконструкцията на "Лудогорец Арена" | StandartNews.com

Разград. Община Разград осигури 1 млн. лв. за реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена". Това съобщи кметът на града Денчо Бояджиев и изтъкна, че ремонтът на стаиона ще продължи с ускорени темпове и през 2015 г.

Градоначалникът изтъкна, че в момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б". За неговата реализация през тази година са отишли 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж".
Строително ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б". Той ще носи името на Козмин Моци.

В момента над трибуните се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите.

След като първият етап приключи, ще започне реконструкцията и на останалите сектори.

Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на "Лудогорец" трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. Лева, обясни Бояджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай