Новият зам.-областен на Смолян е криминално проявен

Новият зам.-областен на Смолян е криминално проявен  | StandartNews.com

Смолян. Новият заместник-областен управител на Смолян е криминално проявен. Това стана ясно ден след като Бейхан Дуран от ДПС бе официално назначен в Областната администрация в родопския град. Най-вероятно той ще отговаря за социалните и хуманитарни дейности в община Смолян, съобщи губернаторът Димитър Кръстанов.

Дуран попадна в полицейската сводка още от лятото на 2007 година. Това става малко преди да бъде избран за кмет на девинското село Грохотно, като кандидат на ДПС. На 27 юли същата година новият зам.-областен на Смолян напада с нож шофьор на ТИР от Варна, защото човекът му отнема предимство на пътя, сочи smolyan.bgvesti. Дуран успял да наръга варненеца в лявото рамо, а след инцидента е заловен от полицията. Така започва полицейско производство в РПУ – Девин срещу него. След това прокуратурата го разследва за хулиганство, но Дуран се признава за виновен. Така подписва споразумение с прокуратурата и съдът го одобрява. После е освободен заради чисто съдебно минало и плаща глоба от 600 лв. за наказателна отговорност, 70 лв. за експертиза и разноските по делото.

Заповедта за назначението на Бейхан Дуран е пристигнала на 10 юли, а вчера членът на ПП ДПС бе назначен официално. Другият заместник-областен- Емил Хубчев от БСП започна работа преди седмица.

Дуран е на 33 години и до момента е бил кмет на село Грохотно и общински съветник в Община Девин. Той е магистър по социални дейности и публична администрация и не е семеен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай