Бранят болнични легла в Кърджали

Бранят болнични легла в Кърджали | StandartNews.com

Ще отстоявам проекта за регионална здравна карта, който приехме на областно ниво в края на месец ноември, имате пълната ми подкрепа, заяви областният управител Илия Илиев на среща с Лекарската колегия в Кърджали. За мен е важно да защитим интересите на пациентите на първо място и паралелно с това да няма ощетени сектори в болничната помощ, заради съкращаване на легла, категоричен бе Илиев.

Срещата бе свикана от медиците, които реагираха остро срещу предвиденото от МЗ намаляване на леглата за активно лечение в Кърджали с около 40 /основно хирургични и терапевтични/, което според тях обрича на гибел някои специалности.

„Този вариант е неприемлив за нас Ще настоявам на най-високо ниво областната здравна карта да бъде одобрена във вида, който прие областната комисия и който бе подписан без забележки от всички заинтересовани страни - общините, РЗИ, РЗОК, съсловните организации.

Ще направим мотивирано предложение в рамките на едномесечния срок за обсъждане и се надявам аргументите ни да бъдат взети под внимание, за да бъде защитени правата на пациентите и качеството на болничната помощ, заключи Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай