11:38 ч.

24.10.15

1 мин.

572

0

0

Село се стяга за избори и 2 референдума

от Владимир Симеонов |

Село се стяга за избори и 2 референдума

Утре местни избори и национален референдум, а скоро след това народно допитване по въпрос с местно значение. Това е дневният ред на жителите на петричкото село Старчево.


„Тази неделя ще гласуваме за кметове на общината и селото ни, ще упражним своя вот и за референдума за електронното гласуване. Така ще направим генерална репетиция за нашия референдум, който ни предстои", казаха днес местни хора. Те от няколко месеца настояват за организиране на референдум, на който да кажат мнението си за петрички фермер, който развива бизнеса си в селището. Преди 5 месеца събраха над 160 подписа и внесоха подписката в местния парламент, но процедурата така и не стигна до финала.


„Управата на кметството направи така, че да не проведем допитването преди местните избори. Но не сме се отказали, тъй като проблемът не е решен. Всеки от нас трябва да даде отговор на въпроса: „Съгласни ли сте стадото на фермера от Петрич Любен Николов да пашува в землището на Старчево?", споделиха жители на селището. Референдумът е последната надежда на местните хора да решат проблема законово. Те са категорични, че въпросният животновъд, който отглежда над 1200 овце и кози, ликвидира поминъка на селото, няма пасища за техните животни. Вярват, че този път всичко ще е наред и ще проведат референдум, а резултатите от него трябва да се вземат под внимание от новия общински съвет, тъй като става дума за важен въпрос с местно значение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент