Габриел: Доброто бъдеще на Банско е свързано с Георги Икономов

Габриел: Доброто бъдеще на Банско е свързано с Георги Икономов  | StandartNews.com

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел за пореден път засвидетелства безрезервната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ за кмет на община Банско Георги Икономов. На среща със земеделски производители и пчелари от общината, тя подчерта заслугата му за издигането на Банско на висотата на най-бързо развиващите се европейски градове, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Банско е символ на България благодарение на Георги Икономов и неговия екип. Убедена съм в неговата мотивация да продължи да утвърждава Банско сред водещите градове в Европа. Идеите му за развитие на туризма, бизнеса, културата и за създаването на перспективи за младите хора са залогът за успех в неговата управленска програма", заяви Мария Габриел пред присъстващите.

Във връзка със ситуацията в пчеларството, тя предостави най-актуалната към момента информация. В Програмата за развитие на селските райони биопчеларите вече получават субсидирана подкрепа. Работи се по възможността мановият мед да бъде регистриран като защитено географско наименование. Друга съществуваща възможност е включването на медоносните видове в агроекологията. В момента усилията са насочени към удължаване на забраната за използването на три вредни за пчелите неоникотиноидни пестициди, която изтича в края на тази година. Добра новина за местните пчелари е възможността да участват в бъдещата програма Училищно мляко и плод, в която ще бъде включен и медът.

Мария Габриел отправи силен призив за обединение на пчеларите, защото само така могат да говорят в един глас и да отстояват искания пред законодателната и изпълнителната власт. Друго много важно според нея е по-добро популяризиране а качествата на българските мед и пчелни продукти.

Евродепутатът от ГЕРБ изненада приятно всички присъстващи с поканата догодина Георги Икономов да води делегацията от пчелари от Банско на Европейската седмица на пчелите и опрашването в Европейския парламент, чийто организатор беше именно Мария Габриел през тази година.

„Прекрасно знам с какъв дух и разум работи Георги Икономов. Сърцето му бие за общината. Той има ясна визия за развитие, обединител е, пазител на ценности и традиции. Има подкрепата от Европа и вярвам, че хората от Банско ще го подкрепят отново, за да продължи видимите резултати за общината", подчерта Мария Габриел.

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева също подкрепи Георги Икономов. „Ние работим в един екип. Георги Икономов е еталон за успешен кмет. Той има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и цялото правителство. Свидетел съм на неговите усилия за решаването на проблемите на Банско, което разцъфтя под грижите на Георги Икономов. Подкрепете го отново", призова хората Даниела Савеклиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай