Агенти под прикритие дебнат роми за купуване на гласове

Агенти под прикритие дебнат роми за купуване на гласове | StandartNews.com

Полицията дебне с агенти под прикритие за дилъри на гласове в Пиринския край. Сериозен ресурс на Областната дирекция на МВР – Благоевград е ангажиран за обезпечаване сигурността и добрия обществен ред по време на предизборната кампания и в самия изборен ден на 25 октомври. Агентите под прикритие ще дебнат в рисковите населени места за търговци на гласове в Пиринския край.

Целта е дилърите на вот да се хващат на място, тъй като иначе е много трудно да се докаже това престъпление. Сигурно е, че има доста агенти на полицията в големите ромски махали в Благоевград, Сандански и Петрич. Там се очаква да има най-много опити за купуване на гласове на местните хора. При постъпили сигнали за подобна дейност на представители на различни партии ще се действа съвместно, уточниха от прокуратурата и полицията.

Напливът на купувачи на вот ще е в деня за размисъл следващата събота и в изборния ден. На разположение и в двата дни ще са дежурни прокурори от петте районни и окръжната прокуратури. При залавяне на нарушители на закона веднага ще се образуват досъдебни производства.

„Целта ни е да не допуснем търговия с гласове. Затова ще разчитаме много на нашите агенти под прикритие", твърдят полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай