Пламен Петков, АБВ: Ще има нов стил на управление в Шумен

 Пламен Петков,  АБВ: Ще има нов стил на управление в Шумен | StandartNews.com

Усилията ми в този управленски мандат ще бъдат насочени към нов стил на управление. Това заяви в предизборното дискусионно студио на БНТ Пламен Петков, кандидат на ПП АБВ за кмет на Шумен. Той посочи липсата приемственост и разделителни линии в държавното и местно управление в държавата на всички нива през последните две десетилетия, като основен проблем. "Главна цел и на партията, и в кампанията ми е воденето на отговорен диалог с търпение и упоритост към постигането на общите цели, хората това очакват", каза още Петков.

По темата за облекчаване на админинстративните процедури за бизнеса, Пламен Петков посочи, че програмата на АБВ предлага най-радикалния път за участието на бизнеса в управлението на общината. Той добави, че е от огромно значение за ефективността на стопанисването на община Шумен и по-специално – по разпределението на общинските пари, е активното участие на експерти. „Дошло е време, когато да дадем възможност на бизнеса за пряко участие в общинското управление. Ние предлагаме при определяне на годишния план за обществените поръчки да бъдат канени представители на браншовите организации в Шумен. При работата на комисиите по обществени поръчки да бъдат канени и специалисти в отделни браншове в Шумен. Време е да влязат представители на бизнеса и в комисиите по търгове и конкурси за продажба и отдаване под наем на общинско имущество". Като начало в община Шумен трябва да бъде направен пълен финансов анализ, за да се установи реалното й състояние във всички сфери, категоричен е Петков.

Що се отнася до наводненията в региона, темата има няколко гледни точки – изясняване на отговорността за почистване, работа по превенция и изработване на нова кадастрална карта, която да включи и ромските гета. За справяне с проблема с шума, който идва от ромските тържества, Петков смята, че трябва да бъде изграден специален център, където да се провеждат подобни събития, за да не нарушават спокойствието на останалите граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай