Песни и вурстове за шампионите (ОБЗОР)

Песни и вурстове за шампионите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Пожарникари опръскаха самолета на героите с бира

Лудница! Германия се прибра от Бразилия и цял Берлин излезе по улиците, за да празнува с четирикратните световни шампиони. Самолетът на немците закъсня с около 1 час заради технически проблем на летището в Рио, но това не смути никого.

Още при кацането две пожарни коли посрещнаха самолета с мощни струи бира. Малко от пенливата течност влезе в самолета и събуди уморените от купон шампиони. Целият персонал на летище "Тегел" се бе струпал в очакване на победителите. Първи на родна земя стъпи капитанът Филип Лам, вдигайки високо купата. Въпреки че са известни с дисциплината си, шефовете на летището позволиха на Бундестима да мине непроверен през терминала. Пред изхода ги чакаше огромен камион с отворен покрив. Черното возило имаше надпис "Шампиони" вместо регистрационен номер. След като играчите се качиха на мерцедеса, пресъхнали от пътя, те започнаха да отварят бирите. Въпреки сериозния кордон от полицаи, хиляди фенове се втурнаха след возилото още от летището. Някои решиха да го пресрещнат и за малко не се стигна до инцидент, но шофьорът наби спирачки, разливайки бирата на Бенедикт Хьоведес. Това обаче не смути никого. Немците продължиха пътя си към Бранденбургската врата, където купонът вече бе започнал. Германската сензация Хелене Фишер и Андреас Бурани бяха подгрели феновете.

Преди да се качат на импровизирана сцена играчите хапнаха традиционните немски вурстове на маса зад сцената. "Ммм, това ли липсваше", потри корем Мирослав Клозе.

Първи пред хилядите привърженици се появи селекционерът Йоаким Льов. "Тази световна купа е за всички вас", извика треньорът, докато се прегръщаше с помощниците си. Шефът на германския футбол Волфланг Нирсбах заяви през сълзи: "Това е сбъдната мечта". После играчите минаха на групи през сцената и всеки един от тях вдигна купата. През това време останалите танцуваха, смееха се и се пръскаха с бира и шампанско. Повечето от тях се просълзиха. Най-емоционално беше посрещането на Мирослав Клозе. Голмайстор №1 на световните първенства скри лицето си и плака 2-3 минути, след като хилядите хора пред започнаха да пеят името му.

Родният град на Йоги Льов беше прекръстен на "Льовнау", ъ сега и Сами Кедира получи подобно признание. Халфът е роден в село Офинген, близо до Щутгарт. Там стадионът ще се казва "Сами Кедира". Помощникът на Льов - Ханзи Флик, пък получи признанието да бъде кръстена улица на него в родния му Баментал.

Едва не затриха световната купа

Еуфорията в германския отбор беше толкова голяма, че играчите едва не затриха спечелената световна купа. На път за партито в х. "Шератон" в Рио след финала футболистите оставиха трофея от автобуса. При слизането си обаче играчите на "Арсенал" Пер Мертезакер и Лукас Подолски не се сетиха да вземат купата. За щастие координаторът Ули Фоигт и отговарящият за сигурността Хендрик Гросе Леферт забелязаха гафа и занесоха трофея в балната зала.

Ули Хьонес не гледал финала заради съкилийник

Бившият президент на "Байерн" Ули Хьонес е изпуснал голяма част от финала на световното първенство заради съкилийника си. Както е известно, доскорошният бос на баварците е затвора Лансберг заради укриване на данъци. 30 минути след началото на мача съкилийникът му настоял да изключи телевизора. Двамата дори се скарали, та се наложила намесата на пазача, твърдят немски медии. В крайна сметка телевизорът бил изключен и Хьонес не успял да види историческата победа. Все пак на Ули му било разрешено да види отзивите от двубоя и подробен репортаж.

Халфът на немците Бастиян Швайнщайгер специално поздрави Хьонес след мача. "Това е за теб. Ние мислим непрекъснато за положението ти. Надяваме всичко скоро да се оправи. Липсваш на мен и моите съотборници. Без теб нямаше да съм тук", каза Швайни, който бе доведен в "Байерн" именно от Хьонес.

Индиец отвори скоч от мача с България

Фен на германския национален отбор по футбол изкопа бутилка скоч, която заровил след отпадането на Бундестима от България на световното първенство през 1994 г. Това разкри американският портал "Американ базар". Путул Бора от североизточния индийски щат Асам бил крайно разочарован след великите голове на Христо Стоичков и Йордан Лечков. Той бил приготвил бутилка скоч, която да изпие след успеха над българите. След немското крушение Бора заровил бутилката в задния двор на къщата си и дал обет да не отваря, докато не види Германия отново на световния връх. Тогава Бора бил на 33 години. "Всеки ден се сещам за тази бутилка. Мечтаех да дойде моментът, в който ще я отворя", сподели Бора.

Индиецът станал луд фен на Бундестима, след като си купил за първи път телевизор през 80-те години на миналия век. Мъжът разказа как останал с разбито сърце заради поражението от България. "Чувствах се ужасно. Плаках два дни. Не исках да излизам от дома си. Започнах на пуша", разкри Бора. През 2002 г. след загубата на Маншафта от Бразилия индиецът бил толкова съсипан, че спрял изобщо да пие.

Той обаче няма да изкърка отлежалия скоч. Вместо това възнамерява да предложи бутилката на търг. Бора обаче не разкри къде, кога и на каква цена.

Гаджето на Кроос стяга куфарите за Мадрид

Приятелката на Тони Кроос Джесика вече събира багажа за Мадрид. Очаква се, халфът на "Байерн" да премине при "белите" от новия сезон. Джесика остана в Мюнхен заедно със сина им Леон. Според немските медии, съседи я забелязали да си опакова багажа след финала на Мондиала. Самият Кроос посвети титлата на нея и на малкия Леон. "В последните няколко седмици ми беше много трудно без вас. Обичам ви и си идвам с наградата", написа Кроос в "Туитър".

Дори международната федерация по снукър поздрави Германия за триумфа и припомня, че има пръст в успеха. Както е известно, капитанът Филип Лам и Мануел Нойер са луди фенове на играта. Според шефовете, снукърът е развил мисленето на двамата с няколко хода напред и това е основната причина за страхотната им игра на Мондиала.

Цяла Европа се гордее с вас

германци, обяви президентът на УЕФА Мишел Платини. "Постижението ви е огромно. Успехът на Германия означава едно - УЕФА става първата континентална федерация, чийто представители печелят три поредни световни първенства. Поздравявам и Бразилия за отличната организация. В течение на месец видяхме първокласна атмосфера, която скоро няма да забравим", сподели Платини. "Нямам търпение да стартират квалификациите за Евро 2016. Те ще бъдат наистина завладяващи. За първи път 24 отбора ще играят на финалите", каза още легендарният французин.

Валидираха специална марка

по повод спечелената от Бундестима четвърта световна титла. Тя ще бъде със стойност от 60 цента и ще бъде пусната в продажба утре.

Празнуваха първия рожден ден

на кучето на Андре Шурле. В самолета на връщане от Бразилия крилото на Герамния и гаджето му Монтана Йорк започнаха да черпят с бонбони всички от щаба на немците. Оказа, че кученцето им Оле е станал на 1 годинка.

"Арсенал" драпа със зъби и нокти

за подписа на халфа на световния шампион Германия Сами Кедира. Лондончани предложиха вече 15 млн. паунда на "Реал" М. Сега "Арсенал" дава 20 млн., твърди "Дейли Мейл". Венгер вече взе една от звездите на Мондиала - Алексис Санчес от "Барса" за 30 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай