Звездите ни живеят затворени в себе си

Звездите ни живеят затворени в себе си | StandartNews.com

Руски олигарх снимал Гришо и Маша в Париж

Защо Ноле може, а нашите не?, пита Петър Бакърджиев

Журналистът от bTV Петър Бакърджиев изрази доста остра позиция от поведението на големите ни звезди в спорта в предаването "120 минути". Повод за това бе отсъствието на Димитър Бербатов и Григор Димитров от благотворителната среща под патронажа на принц Албер в Монако. Бакърджиев се съгласи да говори по този повод и за "Стандарт".

- Г-н Бакърджиев, какво се случи на стадион "Луи II", че изригнахте срещу Бербатов и Гришо?
- Нищо. В това е проблемът. България е бедна на спортни събития страна. Говоря за истински, значими. Имаме 5-6 звезди, които наистина ги знаят по цял свят - Бербатов, Григор, Пулев, Матей Казийски. И двама от тях получават покана за мач, който не се провежда всеки ден, а веднъж в годината. Дълги години негово лице бе Михаел Шумахер. Поканите са от принц Албер и са лични. Дори Стоичков в най-добрите си времена не е получавал такава. Но какво стана. Един от двамата не дойде. Другият бе на трибуните с обяснението, че не му давали да играе. Не давал и интервюта, това си е негово решение, но поне можеше за малко да се покаже на терена заради хората. Имаше и българи на трибуните. После само ни каза: "Разбрахте ли, че няма да говоря". И се прибра в съблекалнята. Това е в общи линии.

- Интересно обяснение, след като принц Албер е и с процент от акциите в "Монако".
- Да, така е. А поканите са и именно от него. Да не говорим, че Григор постоянно си пускаше снимки от мрежата и се видя, че

два дни преди това е бил в Монако

Нищо не му пречеше да излезе малко на терена.

- Феновете как реагираха, особено българите?
- Най-лесно бе да ги питам и да ги запишем, но не го направих. Говорих с едно семейство. Бяха петима души. Родителите живеят в Чехия, а синовете в Германия. Един от тях бе с приятелката си. Имали билети за Формула 1, но видели, че ще се играе и мач, в който ще участват двама българи. Разбира се - веднага купили билети. И не ги видяха. Ще ви кажа и нещо по-нелепо. Бербатов стоеше до резервната скамейка, до него имаше двама души с анцузи на "Монако", явно негови съотборници. Показаха му българските знамена от трибуната над него. Той само погледна през рамо и нито им махна, нито ги поздрави.

- Организаторите как реагираха?
- Говорих с тях. Никой не знаеше какво става. Хората дори си бяха приготвили екип на Григор Димитров. С него обаче излезе италиански водещ, Макс Килитано, дори вкара гол. Говорителят на стадиона обаче през цялото време си

говореше, че това е Григор Димитров

- Вие тръгнахте и по неговите следи в Париж.
- Да. Нищо, че знаехме, че сме обречени. Ще дам и друг пример. Джокович дойде, след като имаше мач с Федерер, и то финал. Ден по-късно награди шампиони и игра на една поляна. Нашият обаче не успя. Искал да се приготви от по-рано за "Ролан Гарос", ще го печели.

- А с Бербатов имахте ли уговорка за интервю?
- Бяхме написали писмо до пресслужбата на "Монако". Български екип идва за благотворителната среща и иска разрешение за интервю с Бербатов. Получихме и отговор: "Той не иска да говори пред български медии". Решихме, че като отидем на стадиона може да промени мнението си. Ще ни види и така ще станат неща. Хубаво беше и българите да го видят. Но ви казах какво стана. Дори бе с гръб. За сметка на това обаче говорихме с Джокович. Двама души го дърпаха да не дава интервюта, но той го направи за около 30 различни медии. Не отказа на никой.

- Дори говори вместо Григор.
- Да. Най-големият го прави, а нашите - не.

- Но пък го изловихте с Маша пред хотела?
- Тази снимка има доста интересна съдба. Но зад нея не стоят български папараци. Направил я е руски олигарх. Той спал в този хотел. Снимал ги и качил фотото във Фейсбук. Не си спомням точно името му, но едва ли е фалшив профил. Написал: "Тъкмо си тръгнах и какво да видя - наша Маша".

- Защо според вас родните звезди се държат така?
- Аз смятам, че спортистите, най-вече големите ни личности в спорта, нямат усещане, че са пример за младите. Григор освен последното си интервю не бе давал друго.

Няма и един демонстративен мач у нас

Имаше такъв в Ню Йорк по покана на Федерер. В Турция пак. Там дори посети и местна клиника. А тук хиляди искат да се докоснат до него. Да го видят отблизо. Същото е и с Бербатов. В това число ще кажа и Матей Казийски. Нищо не може да го накараш. Живеят си някакъв собствен, затворен свят. Канят ги - не ходят. Идваш им на крака, за да направиш нещо за тях - не мога. Е, как може Джокович. Да си спомним ли какво направи той и при наводненията в Сърбия. Първи дойде и започна да раздава храна. За тези неща ме е яд. Тези хора не съзнават какво са в очите на останалите.

- А децата най-лесно се палят от тях по спорта.
- Така е. И аз като малък се запалих именно заради големите имена. Но видях и друго. Все пак два дни бяхме в Монако. Оттам България изглежда много далеч. Стоиш си на Лазурния бряг и всичко, което става тук, не те интересува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай