Захариев: При нас пазаруват динамични хора

Захариев: При нас пазаруват динамични хора | StandartNews.com

Борис Захариев, изпълнителен директор на "Табак маркет"


- Г-н Захариев, Lafka ни връща в детството, когато се редяхме за понички в междучасието. Това ли е идеята на павилионите - да си купим нещо вкусно набързо?

 


- Името на марката ни беше търсено да бъде лесно за запомняне, да е дума, която е или да стане нарицателно за подобен тип обекти. Мисля, че Lafka е попадение, с което рядко компания може да се похвали. Ние сме предприемачи и искахме да достигнем до повече хора - до тези, които помнят с носталгия отминали периоди, но и до новото поколение, което се радва на ретро неща. Колкото до въпроса ви какво можете да си купите - основната идея на Lafka е да предлага пакетирани стоки от първа ежедневна необходимост. Разбира се, бихме се развивали, ако има интерес от клиентите ни към други типове стоки.

 


- Какво отличава Lafka от останалите павилиони?

 


- В страната има изградена традиция от години за пазаруване на импулсивни стоки извън хипермаркетите. Често условията на пазаруване са неудобни - има малко разнообразие - например само за напитки или само за вестници. Ние предлагаме всичко заедно. Визията на киоските и магазините ни е по-актуална за времето. И, разбира се, не мога да пропусна, че при нас продавачите не са оставени да работят при екстремни условия, а имат отопление, подсигурен им е паник бутон и камера за сигурност, имат достъп до интернет за поръчки на доставки, всичко минава през ПОС терминали, стоките се продават само срещу касови бележки. Абсолютно всички стоки са от официални производители с платени акцизи и данъци, с бандероли, в срок на годност.

 


- Какви изненади ни готви Lafka? Какво ново ще можем да си купим от щандовете?

 


- Много се гордеем, че първи от веригите и магазинчетата като Lafka, пускаме първото в Европа австрийско кафе Julius Meinl. Във Виена още през 1862 година предприемачът Юлиус Майнъл започва да пече кафе и да го продава. Днес марката е една от най-известните и предпочитани по света. Марката е вдъхновявала много поети, композитори, художници. Основен спонсор е и на Операта във Виена. Радваме се, че и дъвки "Идеал" се активизираха напоследък. Помним ги от нашето детство и се оказа, че са се възродили и са подновили портфолиото си. Ще си партнираме с тях и с още много български производители и ще помагаме за развитието на местния бизнес.

 


- Как подбирате кадрите, които обслужват клиентите, на какво държите?

 


- Търсим хора, които имат опит в търговията, които са работливи, дружелюбни, отговорни. Между продавачите имаме такива с разнообразни истории - ходим ежеседмично на обиколки из страната и преди седмица говорих с наша продавачка, която е имала неуспешен подобен бизнес с мъжа си. Разказа ни, че уговорките с дистрибутори, целият ангажимент около бизнеса им е тежал. Днес се чувства добре, защото ходи на работа, взима заплата, има осигуровки, работи на смени и има време за семейството си.

 

 

- Какви хора пазаруват в Lafka? Тийнейджъри, майки с деца, бързащи за работа, възрастни?

 


- Динамични хора, които в повечето случаи имат максимум 1-2 минути за пазаруване и гонят транспорта, сфетофара, минават за кафе в обедната почивка, сутрин купуват вестник, а вечер през уикенда могат да разчитат за бира, ако се събират с приятели.

 


- Как Lafka подобрява градската среда?

 


- Инвестираме във визията на обектите си, за да дадем и на градовете приветлив облик.

 

 

- Какви са плановете ви за развитие на павилионите, ще има ли Lafka във всеки квартал?

 

 

- Не държим на нищо самоцелно. Преди да започнем работа на конкретна локация, правим анализи за потенциала й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай