Строителите са дошли от Марс

Инж. Величко Трифонов, радиестезист

Строителите са дошли от Марс | StandartNews.com

Хората в Севлиевския край наричат възвишението край шосето като Пирамидите на Петко Славейков. От десетилетия иманяри търсят ценности в района, а легенди твърдят, че под пирамидата има артефакти от времето на траките. Местният радиестезист инж. Величко Трифонов смята, че в разказите за мястото има известна истина. Потърсихме мнението му за Славйковата пирамида.

Инж. Величко Трифонов, радиестезист

- Г-н Трифонов, какво ви кара да смятате, че под калето има пирамида?

- Всички разкази на тукашните хора, които съм събрал през годините, подсказват именно това. Отдолу има градеж и подземни галерии. Геолозите, които правиха замервания за мобилната антена, а и другите после, които са идвали, казват почти едно и също - отдолу има неща по-скъпи от златото". С метода на радиестезията също могат да се хванат много неща, но само едни разкопки могат да извадят всичко наяве, както стана в Босна.

- В своите проучвания установили ли сте кога е била построена пирамидата?

- По пътя на логиката, а и онова, което интуицията ми диктува, пирамидата е била построена по същото време като босненските пирамиди. Камъните са изливани по непозната за нас технология. После древните строители са оставяли своите отпечатъци в тях. Траките пристигат много лета след първите строители на калето. Те са били силно впечатлени от градежа и решили да го ползват за свои ритуални нужди. Това мое предположение е силно повлияно от съществуващите наоколо 7 хълма с внушителни надгробни тракийски могили. Те са ориентирани по съзвездието Андромеда. Китов казваше, че тази бройка подсказва царско погребение.

- Каква според вас е била първоначалната функция на градежа?

- В тази посока много може да се говори. В училище например ни учеха, че напреднала цивилизация започва с бронзовата епоха. Само че никой ме може да каже откога датира тя.
Преди хилядолетия цялото ни село и шосето нагоре е било под древно езеро. Тогава според нашите разбирания не би трябвало да е имало развит живот. Но един козар ми е разказвал, че нагоре над течението на река Росица е виждал скала. В нея личали местата, където са били връзвани халките на лодки. За това говорят и наименования като Каичъ баир (плавателен).
Има и други места, по които личат вкаменелости на водни охлюви. Убеден съм, че при някакъв катаклизъм се е получило изместване и езерото е изтекло.

- Какво може да е станало?

- Японски и китайски учени например са установили, че преди хилядолетия е имало на земята ядрена война. Нищо чудно пирамидата да е служила като укрепление, подобно на бункерите, които строим в наши дни. Времето съвпада и с изтичането на севлиевското езеро. Нещо наистина се е случило страшно, за да се получи ножично разместване на хълмовете и водата да изтече. Така че пирамидата може да е служила за излитания и кацания на летящи апарати, а вътрешността й да е била жилищен и стопански комплекс. Установено е, че тази геометрична форма създава във вътрешността си среда за консервация, като не допуска радиацията и магнитните смущения.

- Кой все пак са построил подземния комплекс?

- Отговорът е свързан с произхода по принцип на живота на Земята, който все още е загадка. Според моето виждане пирамидата е строена от марсианци. Те са дошли на планетата ни преди около 22 хил. години. Ноевият ковчег всъщност е генофондът, който те са пренесли с марсиански животински и растителни видове. На място обаче заварват маймуночовеци, които са на много ниско интелектуално ниво и в този смисъл не са ставали и за работна ръка. Така решават да подобрят нашето ДНК. Първоначално те са акостирали в Хималаите, тъй като е била необходима ниска температура за съхранение на образците. Наблизо са изградили своя лаборатория, където подобряват генома ни. Тази генетична разработка заедно с други на растения и някои животни се разполагат в т. нар. кивоти и се разпространяват по цялата Земя. Така идват и тук по нашите земи и строят калето. На проф. Османагич, който откри подобни пирамиди в Босна, му се присмиваха, а сега цялата страна се рекламира чрез тях.

- Откога този интерес у вас към големите загадки на живота?

- Цял живот се занимавам с точни науки, инженер съм по образование. Бил съм директор на не едно и две промишлени предприятия. През 1994 година претърпях автомобилна катастрофа, която сякаш преобърна мирогледа ми. Тогава прекарах микроинсулт и в един момент усетих, че съм получил някаква свръхсензитивност. Започнах да се занимавам с радиестезия. Благодарение на способностите си правя диагностика на роднини в чужбина, когато са болни. На внука, който кандидатства, му казах и колко ще му е оценката от изпита. Това, което съм открил, е, че ще дойде един момент, когато и ние ще поемем в Космоса на преселение както марсианците. И за мен този ден не е толкова далече. Не повече от 1000 години остават. Постепенно катаклизмите и влошаващите се условия за живот на Земята ще ни подтикнат към тази стъпка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай