Радост Тодорова: Едва не останах без рокля

Радост Тодорова: Едва не останах без рокля | StandartNews.com

Няма да участвам на "Мис Свят", категорична е красавицата

Врачанката Радост Тодорова стана едно от най-нашумелите имена в България, но не само заради участието си в конкурса "Мис Вселена". Скандали, освирквания, инциденти и сбъркана победителка белязаха надпреварата в Лас Вегас. Но с една добра постъпка нашето момиче успя да спечели сърцата на много хора по цял свят, най-вече във Филипините. Тодорова подкрепи победителката Пиа Алонсо Вурцбах след гафа на сцената в Лас Вегас, като й казах: "Отиди и вземи короната си". Това разтопи сърцата на филипинците, които започнаха масова кампания в подкрепа на Радост - според тях нейното място е на всички възможни състезания. "Стандарт" потърси красавицата, за да разкаже за "историческия" случай и бъдещите си планове.

- Радост, разкажете за Лас Вегас и конкурса "Мис Вселена". Как оценявате участието си там?

- Първо искам да кажа на всички колко големи късметлии са - заради факта, че се намират в България. А самото участие на толкова престижен международен конкурс мога да оценя като елитно и положително. Опитът, който натрупах там, е много ценен за мен и вярвам, че ще ми бъде от полза за в бъдеще. Запознах се с много стойностни хора, с които продължавам да поддържам връзка. Макар и да не влязох в Топ 15, докоснах сърцата на много мъже и жени по цял свят, най-вече на филипинците. Щастлива съм, че не моето име, а това на родината ми се прослави с добро. България се превърна в синоним на истинско приятелство. Това може да бъде оценено като успех!

- Имаше ли интриги по време на предварителния кръг?

- Никога няма да забравя този ден. Имах проблеми с роклята и броени часове преди изявата ми на сцената, все още нямах подходящ тоалет. За съжаление

една от моите конкурентки настъпи дрехата ми с тока си

Ципът се скъса. И тогава се появи моята спасителка, мениджър и импресарио Маги Георгиева - тя ми донесе чисто нова рокля само час преди започването на шоуто и нещата бяха поправени. Бях притеснена, разбира се, но в момента, в който излезеш на тази огромна сцена, забравяш за всичко. Усмивката не слезе от лицето ми. Забавлявах се и събрах много позитивни отзиви.

- С какво се бяхте приготвила - с носии, с футболен екип - как реагираха другите претендентки на различния подход? Как го оцениха организаторите и журито?

- Бях подготвила традиционна българска носия, с която да се явя на кръга с националните костюми. Нямах огромни крила и брокат, но се чувствах по-горда от всякога. За частта с талантите повечето момичета танцуваха или пяха, аз излязох с екип на националния ни отбор по футбол и с топка. Всички бяха шокирани. Проявиха голям интерес, когато споделих, че съм официален талисман на българския тим. За първи път чуваха за подобно нещо - бяха впечатлени, че у нас се организира национален конкурс, в който се избират талисмани на националите по футбол, волейбол и баскетбол.

Поискаха да ме включат в официалния трейлър

на конкурса, което ме направи много горда и щастлива. Мисля, че грабнах вниманието и на организаторите, и на журито. Различното бе добре прието.

- Подкрепихте филипинката - ако трябва да се абстрахирате от собственото си участие, тя ли заслужаваше най-много титлата "Мис Вселена"?

- Да! Пиа трябваше да спечели и да занесе короната у дома си. Тя е мило, сърдечно и искрено момиче с огромно чувство за хумор и себеирония. По време на престоя ни всички я забелязаха. Тя се държеше с нас не като с конкуренция, а като с приятели. Беше се подготвяла за участието си в "Мис Вселена" три години.

- Казахте ли си нещо зад кулисите след церемонията и най-вече след гафа?

- Никой нямаше възможност да я види след финала, защото я отведоха с охрана, за да даде официално интервю. Дори не е успяла да се прибере до стаята си. Но това няма значение. Аз не постъпих така заради някакви "задни" мисли за по-нататъшни облаги. Беше напълно импулсивен жест. Явно просто съм късметлийка. Относно гафа - всички сме хора, всички грешим понякога. Гафът беше рекламен трик или просто грешка. Може да е и двете.

- Как си обяснявате фала на водещия? Успяхте ли да го видите след финала?

- След края настъпи хаос. В пълния смисъл на думата! Не стига гафа на сцената, ами пред хотела ни стана ужасна катастрофа на пътя.

Навсякъде гъмжеше от полиция

На никой не му беше до парти, както беше по програма. Останахме без настроение. Всички бързо се прибрахме по стаите. Нямах възможност да видя нито победителката, нито водещия. Обяснявам си "грешката" му като много добре отигран ход. Рейтингът на конкурса се вдигна главоломно и клипа от короноването беше по всички възможни медии. Никой никога няма да разбере каква всъщност е истината. Може да се дължи и на голямата доза адреналин. Но не можем да пропуснем огромния опит на Харви. Едно е ясно - шоуто беше на максимум.

- Очаквахте ли такава реакция от страна на филипинците? Има ли някакъв отзвук от колумбийците?

- За щастие, нямам отзвук от колумбийците. Нямам намерение да ходя там скоро. Шегувам се, разбира се. Филипинците са изключително мили хора и явно искат да покажат благодарността си към мен. Не смятам, че съм направила толкова много, просто подкрепих моята фаворитка. Наистина

не очаквах отзвука да е толкова голям

но се радвам на всяко съобщение и положителен коментар.

- Какво спечелихте, взехте ли си нещо за спомен от Лас Вегас? Какво ви очаква?

- Спечелих удовлетворение, силни приятелства, незабравими моменти. Спечелих силна връзка между Филипините и България. Никак не ми харесват погледите на хората, на които казвам от къде съм, когато съм в чужбина. Много бих искала да ни приемат положително и с отворени сърца по цял свят. А най-вече да знаят малко повече за нашата мила родина.
Веднага след финала на конкурса хванах самолета за Лондон - и от там към София. Радвам се, че успях да си дойда за Коледа, защото близките и семейството ми много ми липсваха по време на престоя ми във Вегас. Единственото познато лице, което виждах там, бе на Маги Георгиева, която бе и моя огромна подкрепа. Въпреки строгия режим на посещения, който бяха организирали заради зачестилите терористични атаки, ние успявахме да намерим време да се видим и да поговорим на български. Тези минути бяха безценни за мен.

- Бихте ли взели участие в "Мис Свят" - как ще коментирате кампанията на филипинците за включването ви в конкурса? В някои бг медии се появиха нападки заради така наречените "голи" снимки...

- Получих толкова много позитивна енергия след "Мис Вселена", че не знам дали ми трябва повече. Вече сбъднах голяма мечта - да представям България на най-престижния межународен конкурс за красота. Това ми е достатъчно за момента. Още нося короната на "Мис Национален отбор по футбол" и имам задължения още половин година. Тази инициатива за участие в "Мис Свят" е изцяло организирана от моите филипински фенове. Но това е невъзможно да се случи. В България лицензът се държи от друга фирма и нещата не се случват Фейсбук. Няма да крия обаче, че се почувствах горда и щастлива от факта, че

близо 100-милионна държава ме смята за достойна

и би застанала зад мен, би ме подкрепила, ако представям България на "Мис Свят" 2016. И много българи също се включиха в кампанията на филипинците. В медиите обаче се появиха грозни нападки към мен от страна на лицензианта на "Мис Свят" за България Страхил Гановски. Бях изненадана, че този непознат човек използва мои стари снимки с твърдението, че нямам право да бъда Мис "Вселена България". Реших да проверя в интернет кой е той и с какво право говори срещу мен. Срещу неговото име в интернет излязоха доста "цветущи" публикации - че е задържан от полицията за сводничество. От тук идват и въпросите: "Точно този човек ли ще ми чете морал? Точно той ли ще казва кое момиче става да представя България и кое не?" Доста време търпях изказванията му и четох всякакви коментари за себе си. Може би от централата на "Мис Свят" не знаят тези пикантни факти за него - иначе едва ли биха му дали лиценза. Снимките, за които твърди, че са "голи", бяха заснети и използвани с благотворителна цел преди време, но това не го отразиха. Също "групата от 500 филипинци от Банско", както той нарича близо шейсетте хиляди филипинци, подкрепящи ме в личния ми Фейсбук профил, непрекъснато пишат страхотни неща за България, които се въртят по националната телевизия във Филипините.

Ако плюеш по чуждите постижения, е хубаво да имаш доказателства и факти в своя полза. Мис "Национален отбор" ме научи на спортсменство и не бих си позволила да злословя за когото и да било просто ей така. Всеки има право да се изявява в медийното пространство по начина, по който може. Някои залагат на качествени маркетинг кампании, други на евтини пи ар акции в "жълтите" медии. Кой каквото може и разбира. Попадна ми информация, че конкурсът му тепърва предстои. За нищо на света не бих участвала в него, щом е организиран от Страхил Гановски. По никакъв начин не искам да ме свързват имиджово с човек с реномето като неговото. Аз получих повече, отколкото очаквах след участието ми на "Мис Вселена" и съм горда, че оставих положително мнение за България по света.

- Ще имате ли скорошни изяви на модния подиум?

- Аз съм леко суеверна и не обичам да споделям плановете за бъдещето си, преди да са се осъществили. Но определено

имам желание да продължа кариерата си на модел

и да се развивам на световната сцена. Извлякох доста позитиви от участието си в конкурса, като опитът е един от тях. Смятам да го използвам и занапред.

- Как върви образованието - взимате ли си изпитите?

- Семейството и близките ми споделят с мен, че са горди от представянето. Мъчно ми е, че не мога да съм до тях през цялото време, но такъв е животът. Радвам се, че поне съм самостоятелна и дори помагам на майка ми и малкото ми братче. То става на 6 годинки на 17 януари и съм му подготвила парти изненада. Прекрасно е да чуеш от собствената ти кръв, че си пример за подражание. Това е един от най-големите ми успехи. Той следеше изявата ми във Вегас през цялото време и много ме подкрепяше с майка ми. Щастлива съм, че го имам в живота си и дори го чувствам като свое собствено дете, може би заради голямата разлика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай