22:05 ч.

23.02.14

3 мин.

9711

10

0

Оставам в Lafka, харесвам работата

от Ели Куманова |

Оставам в Lafka, харесвам работата

Не разбирам злобата към хубавото и импулса да го разрушиш, казва Мария Николова


На 14 февруари 2014 г. при погрома над Джумая джамия в Пловдив продавачката от Lafka Мария Николова бе нападната от разбеснелите се фенове. Защо се превърна в мишена от гнева им? И отърси ли се от стреса 10 дни след екшъна? Мария сподели пред "Стандарт".- Мария, успяхте ли да се съвземете след нападението на работното ви място?


 


- Уплаших се много. И в момента още преживявам спомена от случката, която беше страшна. Възстановявам се обаче и ще продължа да работя, защото харесвам работното си място. Ако остана вкъщи, ще се чувствам още по-зле. Освен това видях, че мога да разчитам на хората от фирмата, които веднага дойдоха да ми помогнат. След това също направиха много за мен, за да се съвзема. Теодора Боева, която е регионален мениджър на фирмата, дойде веднага на място и извика линейка, после стоя с мен цяла вечер, защото вдигнах кръвно. Веднага ми се обадиха и от "Човешки ресурси" в София, за да разберат от какво се нуждая след случилото се.


 


- Какво си спомняте от инцидента?


 


- Всичко. Видях как цялото шествие от протестиращи излиза от тунела и се насочва към светофарите. Когато минаваха покрай павилиона, част от момчетата дойдоха и казаха да отворя витрините, защото искали да пазаруват. Взеха шоколади, безалкохолно, цигари, но след като започнах да маркирам стоката и да им я подавам, те започнаха да грабят и да бягат, без да платят.
Някои тръгнаха да чупят витрината, други изкъртиха вратата, а един мъж ме сграбчи за косата. Изпаднах в шок, защото мислех, че ще ме убият. Бяха озверели, носеха павета и камъни, крещяха и псуваха, без да знам какво съм им направила. Счупиха хладилната витрина и откраднаха всичко от нея. Взеха много цигари и друга стока и избягаха. Не мога да не кажа, че имаше едно момче, което видя, че крадат, и дойде, за да ми даде 4 лв., защото имало само толкова да плати поне нещо от откраднатото.


 


- Павилионът е оборудван с паник бутон, не успяхте ли да го натиснете?


 


- Веднага го натиснах, но охранителите от СОТ не бяха допуснати до мястото, защото целият район беше отцепен. Всъщност първи дойдоха колегите от фирмата.


 


- Спомняте ли си нападателите?


 


- Единия го помня много добре, защото в момента ме следи и ме заплашва. Казва се Мартин и беше от арестуваните, които трошиха павилиона и хвърляха камъни. Веднага след като му минало делото в съда, дошъл тук и моята колежка направила грешката да му даде телефона и адреса ми. Този човек имаше наглостта да дойде вкъщи и ме заплаши. След това ми звъня и по телефона да ме заплашва, следи ме и упражнява психически тормоз. Подала съм жалба в полицията и във вторник имам среща с инспектор. Много се надявам да го спрат, защото ще получа страхова невроза да мисля постоянно дали не ме дебне от някой ъгъл.


 


- Притесняват ли се от случилото се с вас колегите ви от другите павилиони Lafka?


 


- Коментира се това, което стана, но никой няма да тръгне да напуска работата си, заради това, което се случи по време на протеста. Ние сме като всички останали хора, които искат да имат работа и си я вършат съвестно. Всички сме искали тази работа и сме преминали през обучение, преди да започнем. Тук съм от 6 месеца и вече имам постоянни клиенти, които предпочитат да дойдат при мен, а не на друго място. Освен това работим при прекрасни условия. Не сме на улицата, а в помещения, които са уютни и топли. За лятото има климатик. Стоката е подредена във витрини и, като се погледне отвън, е красиво и естетично. Не разбирам тази злоба и желание у някои хора да рушат всичко, което е хубаво.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:49 · 20.10.2015
Колко ти платиха ,за да лансираш Мутренската Лафка !? Не се ли унижаваш, нямаш лш ДОСТОЙНСТВО !?
Потребител · 22:36 · 25.02.2014
Хей, я кажи за колко работиш стрино и дали си взела повече от 200 лв , защото всеки месец намират за какво да Ви удържат , я весниците не излизат , я друго и защо ги защитаваш , пари ли ти дадоха.
milen · 09:51 · 25.02.2014
Всяко прасе си има коледа
Потребител · 00:48 · 24.02.2014
Стига промивахте мозъци с тая осрана лафка бре! Никога няма да купя от лайняната лафка!
Потребител · 23:44 · 23.02.2014
Политиците се възползват от глупостта на хората и не са виновни, че такива като тая, ги обслужват отвсякъде.
Bg · 23:36 · 23.02.2014
Жената е правa. Поставете се на нейното място. Политиците са виновни за българските проблеми.
Потребител · 23:31 · 23.02.2014
Остани си и си харесвай работата, стрино. Заради такива плазмодии като теб поне 10 души са загубили работата си. Охранвай човекосвинята, но утре, като Съдбата ти прати възмездие - не се кахъри, а си помисли колко съдби разби твоята обична лафка...
Потребител · 00:15 · 24.02.2014
@Потребител Ами кой знае колко време и тя е била безработна.Като и гледам годинките.
Потребител · 22:52 · 23.02.2014
Голeми жeртви тeзи лафки брe
Потребител · 22:12 · 23.02.2014
Ай стига с тази лафка бе.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент