За лято 2014 модата повелява: Змия на китката и паяк в косите

За лято 2014 модата повелява: Змия на китката и паяк в косите | StandartNews.com

С гривни до лакътя и няколко пръстена ще сте номер 1

Масивни пръстени и колиета, големи, широки гривни и дълги обеци. Това е визията на дизайнерите за бижутата на лято 2014. Животинските елементи са хит. Те винаги се забелязват и привличат вниманието. Гривните са във формата на змии, бръмбари и паяци са на колиетата и медальоните, а по пръстите са накацали птички. Флоралните мотиви също не са пренебрегнати - листа с интересна форма са изобразени върху много гривни. Брошка с форма на цвете пасва идеално както на официалния тоалет, така и на плажната рокля, чанта или шапка. Флоралните и животинските мотиви се съчетават отлично с дрехи, украсени с бродерии, мъниста, пайети и камъчета.

Колкото повече, толкова по-добре. Тази максима важи с пълна сила за гривните, които се носят по няколко и стигат чак до лакътя. Актуални са както пластмасовите, така и изработените от благородни метали и естествени камъни. За плажа изберете морски мотиви - мидички, звезди, котви. Перата са за почитателките на екстравагантното.

Друга тенденция са геометричните фигури. Колиетата с триъгълници, квадрати и ромбове са не само ефектни, но и привлекателни за дамите, които обичат по-изчистени и семпли бижута.

Вечната класика - среброто, винаги е на мода. Огромните сребърни накити подчертават шоколадовия тен и страхотно се комбинират с бяла рокля.

Заоблените форми също са хит. Обиците тип висулка, декорирани с кръгли елементи, са идеален аксесоар за почивката на море.

За да сте в крачка с модата, може да слагате по няколко пръстена на един и същ пръст. Още е актуална и тенденцията от миналото лято да се носят и пръстени за крака. Те са перфектно допълнение към тоалетите за горещите дни на плажа и за шумните партита край морския бряг.

Тюркоазеното и зеленото са топ цветовете за плажните бижута. Те карат аксесоарите да изглеждат по-свежи и са в тон с морските вълни.

Аксесоарите за коса също не бива да се подценяват. С какво да захванете косата на плажа, за да ви е най-комфортно, но и да сте в крачка с модата? Дизайнерите са изработили фиби, шноли и игли за коса във формата на раци и бръмбари. Преобладаващите цветове са зелено, златисто, светлосиво.

Специалистът препоръчва: Къси гердани за пищните дами

Илияна Ангелова, дизайнер на бижута и собственик на бутик "After life"

Когато избирате бижута, трябва да се съобразявате с лицето и фигурата. На по-пищните дами не им подхожда дълъг гердан, защото се криви и акцентира върху формите им. Ако е къс и обемен, ще стои прекрасно. Големите обеци също са добър вариант. Дългите пък са за високите жени. На ниските им отиват ефектни, близо до ухото. Обеци пискюли са за любителките на етномодата. Голям хит при всички бижута са силуетите на котки.

Любителите на мистиката да се ориентират към камъните. Те се избират според зодията, за отваряне на различни чакри, при здравословни проблеми. Гривни на ластик са подходящи при алергичните към метал. В града не върви да се разхождаш с аксесоари от миди, както е по морето. Като цяло хората държат накитите им да имат смисъл, история, да означават нещо за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай