18:35 ч.

17.10.14

1 мин.

3968

0

0
Видеоразговори и през Firefox

Mozilla обяви, че добавя към браузъра си услуга за видеоразговори, наречена Hello, пише CNET.


Технологията, която е интегрирана в тестовата версия на Firefox, дава възможност на потребителите да провеждат безплатни видео и аудиоразговори. Mozilla планира в следващите седмици постепенно да направи приложението достъпно за всички.


В зората на интернет свързаността видеоразговорите изглеждаха като научна фантастика, но днес те са всекидневие. Въпросът е как Hello ще се разграничи сред множеството подобни услуги.


За да използваме Face Time на Apple, Hangouts на Google, Skype на Microsoft и редица други програми за видеоразговори, трябва да имаме акаунт. При Firefox Hello единият участник в комуникацията трябва просто да изпрати линк на другия. Когато вторият човек натисне линка, разговорът започва. Така се избягва необходимостта двама души да инсталират софтуер и да се регистрират към една и съща услуга.


Ако имаме Face Time, а майка ни предпочита Skype, това би усложнило нещата. За Hello е необходим единствено браузърът Firefox. Mozilla тества услугата от месеци, а сега вече е готова да я представи и популяризира.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент