Странни автомобили

Странни автомобили | StandartNews.com

BMW i3 - банкомат

BMW i3 е един от най-добрите електромобили на пазара. Върви прекрасно, а изглежда като кола на пришълци от далечна галактика. Полската банка IdeaBank пък реши да го приспособи в подвижен банкомат. Устройството за взимане и даване на пари, и за провеждане на други финансови операции, е поставено на мястото на задния ред седалки. Картоприемникът, дисплеят и другите неща от лицевата част на банкомата пък са вместо задната дясна врата. Колата банкомат може да бъде повикана чрез специален ап, който е достъпен за устройства под iOS и Android.

Smart ForFour - влак

Дори с 5 врати новият Smart си е доста малък. На човек му се струва, че колата може да бъде преобразена само във вана или пепелник на колела. С помощта на британската компания Interflit обаче производителят го превърна във влак. Махнат бе воланът, променена бе ходовата част, а колелата бяха заменени със стоманени дискове, всеки от който тежи 80 кг. Тестовете на локомобила бяха проведени на частната жп линия Bluebell Railway в Англия с дължина 15 км. В рекламния клип на Smart ForRail производителят предупреждава, че ако решите да направите това самостоятелно, доста рискувате.

BMW M3 - пикап

Кой ли не харесва бързите и мощни пикапи. Като HSV Maloo GTS (585 к.с.) или Ford F-150 Raptor (450 к.с.). Към тях може да прибавим и BMW M3, чиято мощност е 420 кончета. За съжаление, тази версия на M3, показана през 2011 г., не влезе в серийно производство. В свободното си време инженери на баварската марка сами си направиха пикап, в основата на който легна "напомпан" кабриолет M3. Откритата версия бе предпочетена, защото каросерията й е достатъчно подсилена, за да претърпи още една модернизация. След това "официално представиха проекта като първоаприлска шега".

Такси - хотел

Тест за съобразителност: във вашия град се провеждат олимпийските игри, имате такси. Какво ще направите? Лондончанинът Дейвид Уикс например превърна своето в подвижен хотел. Нощувката струва 50 паунда. За тях клиентът получава матрак, спално бельо, хладилник на слънчеви батерии, таблет, нощна лампа, плюшено мече и радио. Освен това Уикс е готов да паркира колата на всяко удобно за клиента място при условие, че паркирането там е разрешено. Ако пък клиентът се окаже придирчив, Дейвид паркира автомобила до дома си, за да може "гостът" да ползва тоалетната му.

Renault Twizy - баничарка

Мислите си, че Renault Twizy е просто забавна играчка на колела? Да, ама не. През 2013 г. френският автомобилен производител показа товарна модификация на електрическата кола. Тя се сдоби със 180-литров багажник вместо задното пътническо място. За по-удобно товарене и разтоварване електромобилът получи и задна врата, която се отваря на 90 градуса. От Renault споделиха, че особената модификация на Twizy, наречена Cargo, отлично ще пасне на куриерските фирми и на доставчиците на пица.

Toyota Prius - кемпер

Хибридният хечбек Toyota Prius не е еталон за красота. Има обаче нещо още по-ужасно - кемпер, създаден на базата на Prius, дело на компания Campinn. Към обиктовения автомобил просто е прикрепено жилищен отсек, направен от армиран карбон. В пристройката има две спални места - едното на първия етаж, а другото - на втория. Заради "спалнята" хибридният хечбек стана с 52 см по-дълъг, с 56 см по-висок и много по-грозен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай