СНИМКИ: Джаджи за по-добър сън

СНИМКИ: Джаджи за по-добър сън | StandartNews.com

Мъчи ви безсъние? Може би просто не сте успели да си изберете нужната технология, която ще ви позволи да се преборите с тази напаст. В последно време се появиха множество джаджи за добър и здрав сън, част от които ви представяме.

EnergyPod

Изследвания показват, че сътрудниците в офиса работят най-ефективно, ако през обедната почивка не само хапнат, но и дремнат 10-20 минути. След тази кратка сиеста те отново са пълни с енергия. Именно с тази цел е създадено креслото EnergyPod. На практика това е закрито от външния свят пространство, в което може да легнете и да поспите известно време. Най-много след 20 мин креслото започва да вибрира - време е да се връщате към работните си задължения.

Sense

Това устройство ще направи всичко необходимо, за да може сънят ви да е максимално дълъг и дълбок. Трябва да го поставите на нощното си шкафче и да го свържете чрез интернет към другите джаджи в "умния" си дом. Отначало Sense започва да следи различните фази на съня и да ги съпоставя към всевъзможните външни условия - ниво на осветеност, влажност и температура на въздуха, както и към други фактори. Джаджата може сама да контролира и коригира тези параметри. Освен това качва цялата необходима информация на смартфона ви, така че преди да си легнете отново, да предприемете всички стъпки сънят ви да е възможно най-добър.

Hivox Dreamate

Тази специална гривна ще ви помогне да заспите лесно, без да ви мъчат тревожни мисли. Работата е в това, че устройството използва принципите на традиционната китайска медицина, а именно - на акупунктурата. Китайците смятат, че на китката се намира така нареченият златен триъгълник - 3 точки, чието стимулиране позволява да се избавите от стреса, тревогите и напрежението. Когато си сложите Hivox Dreamate, след 15-20 мин толкова се отпускате, че дори не разбирате кога сте заспали.

Sleep Sounds

Има хора, които заспиват най-добре, докато слушат любимата си музика през слушалките на плеъра или смартфона. Но не всеки го може. По-лесно е да се унесете под тихи и успокояващи звукови колебания. Особено, ако са подбрани от специалисти в областта на съня. Tranquil Moments Advanced Sleep Sounds е устройство, което поставяте на нощното шкафче и през цялата нощ ви пуска специален набор от звуци, въздействащи върху мозъчната активност. Това не са спокойни мелодии или шум на разбиващи се вълни, а особени звукови колебания, които ви помагат да се успокоите и отпуснете.

NeuroOn - маска за изучаване фазите на съня

Още една джаджа, която изучава фазите на съня ви, за да го направят максимално ефективен. Много хора практикуват многофазовия сън - този, който може да разбиете на няколко кратки части в денонощието. NeuroOn позволява да подходите към това от научна гледна точка. С помощта на 3 датчика маската отчита електрическите сигнали от главния мозък. Тя определя периодите на бързите и бавните фази на съня, за да ви помогне максимално ефективно да използвате времето си. Привържениците на подобни експерименти твърдят, че на здрав човек са му достатъчни само 2 часа сън на ден, за да може напълно да възстанови организма си. Този сън обаче трябва да бъде разбит на няколко 20-30-минутни периода.

Ostrich Pillow

Привържениците на многофазовия сън може би ще харесат тази възглавница. Тя ви помага да заспите на всяко място и при всякакви условия всеки пък, когато имате десетина свободни минути. Ostrich Pillow се превежда като "възглавница щраус" и не е случайно. Тя представлява своеобразен трикотажен джоб с три дупки, в които може да пъхнете главата и двете си ръце. С помощта на възглавницата няма да усещате твърдата повърхност под главата си, освен това ви пази от светлината и звука.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай