Pokemon GО превзема и България

Pokemon GО превзема и България | StandartNews.com

Виждате ли все по-често млади хора, забили поглед в телефоните - по улиците, в градския транспорт и в заведенията? Причината е една - Pokemon GО. За онези, които още не са чували за играта - покемоните от хитовото за 90-те детско вече стават част от нашата реалност. Новата мобилна игра, достъпна за Android и iOS, вече превзема Щатите, а от днес е официално пусната във Великобритания. 

Приложението ще бъде достъпно за България към края на юли. ТУК обаче може да си го свалите още сега. Покемоните вече са по родните улици, а Pokestops има почти на всеки няколко метра в повечето градове. От тях играчите могат да се сдобиват с материали, нужни им за големия лов на покемони - pokeballs и различни отвари, с които да лекуват и възстановяват своите покемони след битка. 

След достигане на 5-то ниво, играчите вече стават достатъчно добри треньори, за да могат да си изберат измежду три отбора - червен, син и жълт, и да се бият с други играчи от противникови отбори, както и да тренират със своя отбор. 

Да изпълниш мотото на Pokemon - Gotta catch 'em all, изобщо не е толкова лесно, но пък е динамично и забавно. За онези, които вече са се поддали на новата мания - споделете в коментарите кой е първият покемон, който хванахте. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай