Първото VR кино отвори в Амстердам

Първото VR кино отвори в Амстердам | StandartNews.com

Холандска компания създаде първото кино с очила за виртуална реалност, съобщава investor.bg. Киното, което ще помага на потребителите да се принесат във филма, носи името VR Cinema и отваря врати в Амстердам, а към края на годината се планира старт и в Германия, Великобритания, Испания и Франция.

Скептици обаче се съмняват, че идеята ще се възприеме в дългосрочен план, тъй като киното само по себе си печели много от това, че предлага социален контакт, който при новия вид ще липсва.

Големите компании обаче не спират да инвестират милиони, а и да печелят доста от очилата за виртуална реалност през тази година, но те не са единствените, които имат апетит към новата технология. Според създателя на най-голямата социална мрежа в света Facebook - Марк Зукърбърг, именно сега е времето, в което трябва да се инвестира във виртуалната реалност.

Билетите за VR Cinema ще струват 12,50 евро, като капацитетът му засега е до 400 посетители на ден. Филмите пък няма да бъдат най-новите, а специално подбрани за целта заглавия, които ще са с продължителност около 35 минути. Идеята е за краткото време да се покаже разнообразието на виртуалната реалност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай