Opel хвърля ръкавица на Dacia

Opel хвърля ръкавица на Dacia | StandartNews.com

Opel ще разширява конкуренцията в сегмента на нискобюджетните автомобили. Това признава самият изпълнителен директор на германското поделение на GM Карл-Томас Нойман.

В интервю за "Financial Times" той заявява, нискоценовия сегмент е много интересен и вижда в него възможност Opel да извади на пазара такъв автомобил. Дори подсказва, че новата евтина кола от Рюселсхайм ще бъде позиционирана в класа около най-малкия представител на марката Adam.

Едва ли обаче оборудването на евтиния Opel ще може да се конкурира с това на кръстения на бащата на марката модел, чиято целева група е съвсем различна. Ако такъв автомобил се появи на пазара, той вероятно ще бъде пряк конкурент на бъдещата малка Dacia, която ще бъде базирана върху последното поколение на Renault Twingo.

Подобна кола вероятно ще има в Източна Европа, включително и България. Моделите на Opel са сред предпочитаните у нас и някой по-евтин ще пожъне успех. А и наскоро Opel спечели първо място в категория "Автомобили" в потребителската класация "Любимите марки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай