Ал Пачино: Често съм бил безработен

Ал Пачино: Често съм бил безработен | StandartNews.com

На 75 великият кинаджия живее с 40 години по-млада актриса от Аржентина

И на 75, които навърши преди три дни, Ал Пачино е от най-търсените и велики актьори на всички времена. "Дядо ми Джеймс Джерарди ме научи, че работата носи радостта в живота, че ни държи на крака. Той беше мазач, но умееше да цени мига във всяка дейност. Така че израснах, стремейки се към това - да усещам удоволствието от това, което правя", сподели актьорът в събота пред вестник "Гардиън".

"Обичам жени, които готвят добре. Любовта е много важно нещо. Всеки има нужда от другар - и правото да каже, че жената до него му е приятел. Това е доверието. За всичко е нужно време. Любовта минава през различни стадии на развитие. Но оцелява. Някога учителите казваха: "Той има нужда от баща". Не бях тийнейджър извън контрол - но бях близо. Родителите ми се разведоха, когато бях на две години. Оттогава баща ми не е в моя живот. Исках да съм различен с моите деца. Исках да съм отговорен за тях, така че разпределям времето си между Източния и Западния бряг. Децата промениха гледната ми точка. Преди тях можех да се лутам, без да забелязвам нищо друго. Актьорстването беше всичко в живота ми - сега, заради децата, то е само малка част", продължава Пачино.
И не крие, че парите никога не са били най-важното за него.

"Имаше моменти в моята младост, когато не бих отказал пари. След колежа често бях безработен. По едно време в продължение на няколко дни спях пред витрината на магазин. Но никога не съм бил материалист. Всъщност съм - битието ме принуждава да харча. Научих се да живея без анонимност. Не съм бил в магазин или в метро от години. За децата ми обаче е по-трудно, когато трябва да се появят с мен на обществено място. Славата днес е по-различна от тази, която беше преди 20 години - нямам идея какво, по дяволите, е станало с нея. Редките моменти да си някъде и да не те разпознаят, са лукс. Но славата заличава представите за нормалните междучовешки отношения", категоричен е Пачино.

Най-лошият период досега в живота му, е когато губи майка си Роуз и дядо му в рамките на година. "Бях на 22. Двамата най-влиятелни хора в живота ми си отидоха. Това ме запрати в огромна бездна. Пропуснах 70-те до известна степен, но през 1977-ма отказах пиенето и реших да се съсредоточа върху работата. Не съм лишен от приятели. Ние всички можем да се затворим в животите и кариерите си, но винаги съм смятал, че е нужна определена упоритост, необходима за приятелството. Разбирам стойността и силата на социалните медии, въпреки че аз, честно казано, не се справям сам. Имам страница във "Фейсбук", която 5,4 милиона души "харесват". Какво означава това? Нямам представа, въпреки че тези платформи са подходящи да отправиш посланието си чрез тях".

Неостаряващият чаровник споделя, че Майкъл Корлеоне от "Кръстникът" винаги е била и остава най-трудната му роля. "Не го виждах като гангстер. Усещах, че силата му е в неговата енигматичност. За съжаление, от студиото първоначално не го приемаха по този начин и смятаха да ме уволнят. Беше в началото на кариерата ми - голям филм с Марлон Брандо. Но никой, освен Франсис Форд Копола не ме искаше за ролята. Хората си мислят, че има съперничество между мен и Робърт де Ниро. Познавам Боби много добре. Той ми е приятел. Преминали ме през сходни неща. Обичам това, което той прави с комедията - истински гений е. Вярвам, че съм направил своята голяма крачка и това е причината да упорствам. Докато имаш страст за изкуството, продължаваш да работиш. Възрастта напредва заедно с теб. Но продължавам да изпитвам неутолима вътрешна потребност да играя. Ричард III казва: "Не, не, от нужда." Заради необходимостта! Тя е всичко. Ето, за това става дума. Апетит и вътрешна необходимост".

Алфредо Джеймс Пачино е роден в нюйоркския квартал Бронкс, но корените му са в сицилианското градче Корлеоне, откъдето баба му и дядо му по майчина линия емигрират в Щатите. Израства в Манхатън. Като тийнейджър работи като театрален разпоредител и строителен надзирател. После обаче се записва в студиото на Хърбърт Бъргоф, където изучава драма и изкуства.

Пачино и до днес не парадира със своята слава и богатство. Живее в апартамент в Ню Йорк и въпреки, че жените по света го обожават, никога не се е бракувал. Дъщерята Джули, родена през 1989-та, е от преподавателката па актьорско майсторство Джан Терънт. Близнаците Антон и Оливия (14) са от любовта му с актрисата Бевърли Д'Анджело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай