$13 000 за нощ в най-луксозната верига хотели

$13 000 за нощ в най-луксозната верига хотели | StandartNews.com

Хонконг. Нощувката в едни от апартаментите на хотела Inter Continental в Хонконг започва от 13 000 долара. Тази хотелска верига е класирана на първо място по предлагания лукс за клиентите, пише profit.bg. Веригата има 178 хотела, а 53 са в строеж в момента.

Общият брой на стаите в хотелите е 60 650. Някои от най-известните хотели от веригата са в Ню Йорк, Бевърли Хилс, Мумбай и Бора Бора. На второ място сред веригите хотели е Jumirah. В превод от арабски името им означава "красив". Имат хотели в Близкия изток, Малдивите, Рим, Франкфурт. Техните спа центрове са може би едни от най-красивите в света. На трето място е веригата Rosewood.

Може да сте отсядали в техен хотел, без да знаете - много луксозни хотели по света са тяхна собственост, като Carlyle Hotel в Ню Йорк и Crillon в Париж. На четвърто място е веригата Aman. Това не са просто хотели, а цели курорти, които предлагат незабравими ваканции. Имат хотели в Бора Бора, Франция, Мароко, Черна гора, Турция, Гърция и Италия. Повечето хотели са с по-малко от 55 стаи. Като на всеки техен клиент се падат по четирима души персонал. На пето място е St. Regis. Starwood купуват първия хотел St. Regis в Ню Йорк през 1998 г. и решават да превърнат марката във верига. Отварят хотели в Италия, Китай, Мексико, ОАЕ и др. Първият хотел е отворен през 1904 г. Хотелът в Ню Йорк е с 5 звезди и се намира на няколко пресечки от Сентрал парк. Цената за нощувка започва от 1045 долара на вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай