Духът се оглежда в огледалото

Духът се оглежда в огледалото | StandartNews.com

Стари снимки и свещи са част от спиритичния ритуал

Мнозина от нас вярват в съществуването на задгробен живот. Като продължение на тази вяра с времето се е появило призоваването на духове и общуването с тях. Спиритизмът е стар почти колкото света. Не всеки обаче може да се свърже с дух, макар и да изпитва силна потребност да общува с някого, който е вече починал. Често хората изпитват неистово желание да се свържат с близък и любим човек, който са загубили чрез физическата раздяла на смъртта. Други пък са изкушени от чисто любопитство и искат да създадат контакт с души от отвъдното. Ако сме твърдо решени да се свържем с мъртвец, може да прибегнем към няколко популярни методи за комуникация. Според д-р Реймънд Мууди, експерт-езотерик с дългогодишна практика в изследването на отвъдния свят, съществува изпитана техника, която се е използвала от древни времена. Тя е служила на посветените, които са искали да получат видение. Самият Нострадамус е използвал подхода, когато е изпадал в трансцедентално състояние и е предсказвал бъдещето. Голямо огледало - това ни трябва, за да извършим ритуала, както и да спазим няколко изисквания. За да осъществим контакт с душа от отвъдното трябва да се придържаме към следните насоки:

Без кафе и мляко

В деня преди да се състои срещата ни с духа на мъртвеца не трябва да консумираме храни и напитки с кофеин, както и мляко и млечни продукти. Плодовете и зеленчуците пък се препоръчват да се приготвят възможно най-просто. Най-добре е в този ден да ги хапваме сурови.

Сам вкъщи

Когато се опитваме да се свържем с духове, трябва да се усамотим в най-тихата част на дома си. Задължително трябва да свалим часовниците и бижутата си. Широките дрехи са препоръчителни за деня, избран от нас за спиритичния сеанс. Релаксацията е ключово понятие за тези, които искат да се свържат с починал дух. Разсейването, което може да настъпи от позвъняване на мобилен телефон, трябва да бъде предотвратено. Нужна е пълна тишина. Следващата стъпка е да поставите голямо огледало пред себе си. То трябва да е под такъв ъгъл, че да се гарантира удобството ви по време на призоваването.

Релакс

За да постигнем душевен баланс, добре е да съзерцаваме одухотворена картина или да послушаме успокояваща музика преди да пристъпим към призоваването на духа. Така ще достигнем подходящата настройка на духа и ще сме готови за този вид контакт.

Стари фотоси

Ако целта на спиритичния сеанс е да се свържем с конкретен човек, трябва да се обградим с негови снимки и вещи. Докосването им ще ни пренесе по-близо до духа, който копнеем да ни се яви. Трябва да подредим около себе си стари семейни филми, фото албуми, писма, чаши, дрехи. Важно е да изберем предмет, за който сме сигурни, че ще предизвика чувства или спомени у духа.

Пламък

Светлината в стаята трябва да е слаба, затова е нужно да запалим свещ и да я сложим зад себе си. На смрачаване е най-подходящото време за общуване с мъртвите. Тогава много хора променят биоритъма си и изпадат в различно състояние на тяло, душа и ум. Тогава съзнанието ни започва да функционира още по-трескаво и интензивно. Добре е освен една голяма свещ да наредим и няколко по-малки около себе си, когато искаме да призовем духове.

Взор в огледало

Щом се почувстваме готови да призовем мъртвеца, идва време да отправим поглед към огледалото. За целта трябва да сме се настанили удобно. Трябва да гледаме в него, без да се фиксираме към нещо конкретно, а като че ли се опитваме да видим нещо, което се намира далеч от погледа ни. Вероятно точно тогава ще изпитаме леко изтръпване на крайниците. Огледалото може да изглежда помътняло след известно време. Мнозина, осмелили се на спиритичен сеанс, споделят, че то става много по-тъмно на цвят. Когато светлосенките по него не изглеждат така ясни както преди, то вече сме готови да изпитаме преживяването на контакт с мъртвите.

Образ или глас

Трябва да цари тишина. Виждаме образите, които се появяват пред нас в рамката на огледалото. Изображенията, които можем да срещнем с визуалното си възприятие, настроено и концентрирано за функциониране на друга честота, вероятно няма да избледнеят за около минута. Някои хора са в състояние да съзерцават върху появили се картини относително по-дълго - около 10 минути, но това умение може да отнеме известно време, за да се развие. Случва се да не успеем да видим нищо конкретно, но вместо това да чуем гласа на любимия ни човек. Повечето изпитали този метод признават, че действително са почувствали присъствието на дух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай