23:05 ч.

14.03.16

4 мин.

4638

18

0

Духът се оглежда в огледалото

от Мария Русева |

Духът се оглежда в огледалото

Стари снимки и свещи са част от спиритичния ритуал


Мнозина от нас вярват в съществуването на задгробен живот. Като продължение на тази вяра с времето се е появило призоваването на духове и общуването с тях. Спиритизмът е стар почти колкото света. Не всеки обаче може да се свърже с дух, макар и да изпитва силна потребност да общува с някого, който е вече починал. Често хората изпитват неистово желание да се свържат с близък и любим човек, който са загубили чрез физическата раздяла на смъртта. Други пък са изкушени от чисто любопитство и искат да създадат контакт с души от отвъдното. Ако сме твърдо решени да се свържем с мъртвец, може да прибегнем към няколко популярни методи за комуникация. Според д-р Реймънд Мууди, експерт-езотерик с дългогодишна практика в изследването на отвъдния свят, съществува изпитана техника, която се е използвала от древни времена. Тя е служила на посветените, които са искали да получат видение. Самият Нострадамус е използвал подхода, когато е изпадал в трансцедентално състояние и е предсказвал бъдещето. Голямо огледало - това ни трябва, за да извършим ритуала, както и да спазим няколко изисквания. За да осъществим контакт с душа от отвъдното трябва да се придържаме към следните насоки:


Без кафе и мляко


В деня преди да се състои срещата ни с духа на мъртвеца не трябва да консумираме храни и напитки с кофеин, както и мляко и млечни продукти. Плодовете и зеленчуците пък се препоръчват да се приготвят възможно най-просто. Най-добре е в този ден да ги хапваме сурови.


Сам вкъщи


Когато се опитваме да се свържем с духове, трябва да се усамотим в най-тихата част на дома си. Задължително трябва да свалим часовниците и бижутата си. Широките дрехи са препоръчителни за деня, избран от нас за спиритичния сеанс. Релаксацията е ключово понятие за тези, които искат да се свържат с починал дух. Разсейването, което може да настъпи от позвъняване на мобилен телефон, трябва да бъде предотвратено. Нужна е пълна тишина. Следващата стъпка е да поставите голямо огледало пред себе си. То трябва да е под такъв ъгъл, че да се гарантира удобството ви по време на призоваването.


Релакс


За да постигнем душевен баланс, добре е да съзерцаваме одухотворена картина или да послушаме успокояваща музика преди да пристъпим към призоваването на духа. Така ще достигнем подходящата настройка на духа и ще сме готови за този вид контакт.


Стари фотоси


Ако целта на спиритичния сеанс е да се свържем с конкретен човек, трябва да се обградим с негови снимки и вещи. Докосването им ще ни пренесе по-близо до духа, който копнеем да ни се яви. Трябва да подредим около себе си стари семейни филми, фото албуми, писма, чаши, дрехи. Важно е да изберем предмет, за който сме сигурни, че ще предизвика чувства или спомени у духа.


Пламък


Светлината в стаята трябва да е слаба, затова е нужно да запалим свещ и да я сложим зад себе си. На смрачаване е най-подходящото време за общуване с мъртвите. Тогава много хора променят биоритъма си и изпадат в различно състояние на тяло, душа и ум. Тогава съзнанието ни започва да функционира още по-трескаво и интензивно. Добре е освен една голяма свещ да наредим и няколко по-малки около себе си, когато искаме да призовем духове.


Взор в огледало


Щом се почувстваме готови да призовем мъртвеца, идва време да отправим поглед към огледалото. За целта трябва да сме се настанили удобно. Трябва да гледаме в него, без да се фиксираме към нещо конкретно, а като че ли се опитваме да видим нещо, което се намира далеч от погледа ни. Вероятно точно тогава ще изпитаме леко изтръпване на крайниците. Огледалото може да изглежда помътняло след известно време. Мнозина, осмелили се на спиритичен сеанс, споделят, че то става много по-тъмно на цвят. Когато светлосенките по него не изглеждат така ясни както преди, то вече сме готови да изпитаме преживяването на контакт с мъртвите.


Образ или глас


Трябва да цари тишина. Виждаме образите, които се появяват пред нас в рамката на огледалото. Изображенията, които можем да срещнем с визуалното си възприятие, настроено и концентрирано за функциониране на друга честота, вероятно няма да избледнеят за около минута. Някои хора са в състояние да съзерцават върху появили се картини относително по-дълго - около 10 минути, но това умение може да отнеме известно време, за да се развие. Случва се да не успеем да видим нищо конкретно, но вместо това да чуем гласа на любимия ни човек. Повечето изпитали този метод признават, че действително са почувствали присъствието на дух.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:48 · 15.03.2016
Невежи тъпаци. Образовайте се малко на езотерична тематика и тогава показвайте тъпотията си.
Този, който е писал по-долу за "поголовното затъпяване на голяма част от хората" изглвжда умен, но също толкова невежа колкото и другите. Сщам се за една фраза "Не разбирам, но НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!". Повечето от вас тука сте същите тъпанари. Като НЕ ЗНАЕТЕ - НЕ СЪДЕТЕ. Един ден всички ще разберете за какво говоря.
Потребител · 04:31 · 16.03.2016
@Потребител Напротив разбираме много добре. не може да сетвърдят всякакви щуротии ей така без основание. Ако имаш някакви доказателства които потвърждават горните писание или пък това , че Ванга е нещо различно от измамница или просто луда ще се радваме да ги чуем и да коригираме мнението си. Само докзателства от рода на "една приятелка на стринка ми казала..." не минават.
Потребител · 15:04 · 15.03.2016
ДА ГЛАВНИ ГУКВИ ЗА ДА ВИЖДАШ ИНАЧЕ МАИ СИ КЬОРАВ ДА НЕ СЪМ НА ИЗПИТ ЧЕ ДА ТИ СЛАГАМ .... , /;'////,,/..,;;
Потребител · 18:43 · 15.03.2016
@Потребител "ГУКВИ"!?
Потребител · 04:32 · 16.03.2016
@Потребител В случай, че ти се наложи да държиш изпит, ".... , /;'////,,/..,;;" се наричат препинателни знаци.
Потребителка · 05:15 · 15.03.2016
Е не, такова нещо не очаквах от уж-стандарт! Къде остана стандарта?
Потребител · 02:43 · 15.03.2016
ЗАЩО НЕ ОПИТАТЕ И СЛЕД ТОВА ДА ПИШЕШТЕ РУГАТНИ МНОГО БЪРЗО СЕ ПАЛИТЕ КАТО НЕ ГО ОДОБРЯВАТЕ ВЕСТНИКА НЕ ГО ЧЕТЕТЕ
Потребител · 04:04 · 15.03.2016
@Потребител След кое? А иначе се палим защото вестника отразява поголовното затъпяване на голяма част от хората. И това е тъжно. Твоето писание горе е също една тъжна картинка: неясна мисъл, всички букви са главни, няма препинателни знаци. Най-добре ходи си гледай духа в огледалото.
Потребител · 07:57 · 15.03.2016
@Потребител Вече нищо не може да ме впечатли.Хора,които са на най-ниското духовно ниво,могат да пишат такива коментари.Ванга е казала:"Ще дойде ден,когато ще срещате починалите си близки хора,на улицата."И за нея ли ще кажете,че е била затъпяла?В цялата тази недомислица от глупави,отричащи коментари,тъпите сте вие.
Потребител · 18:42 · 15.03.2016
@Потребител Ванга е една мошеничка и това е ясно на всички освен на най-наивните идиоти.
Потребител · 23:54 · 15.03.2016
@Потребител Само един въпрос. Колко книги сте прочели на тема духове, near-death experience, езотерика? Обзалагам се, че нула. Никс. Нада! Ами при това положение не изглеждаш ли като един пълен невежа тъпунгер който "ЗНАЕ" че нещо не съществува просто защото ...."ЗНАЕ" - че нешо не съществува? За разлика от повечето простаци тука си личи си че се мислиш за умен, но си: Тъпак невеж.
Потребител · 17:23 · 16.03.2016
@Потребител Аз като дете съм чел един куп книги с прикакзки от това по твоята малоумна логика следва, че съществуват великани, вещици, змейове, самодиви, горна и долна земя и още един куп работи. Нека те светна, че не всичко за което е писано в книги или пък по интернет е вярно. Ако тия неща които защитаваш бяха дори отчсти верни, светът щеше да е много по различен, но не е нали така. Истината е, че всички тия твърдения гърмят когато се подложат на обективен анализ и това, че ти се иска да е така не го прави вярно.
Потребител · 21:53 · 20.03.2016
@Потребител Книгите с приказки са такива-книги с приказки. Те не претендират да пишат верни неща. Това, за което се споменава тук, са книги писани от ПЪРВО лице. Много хора са виждали Отвъдното чрез Near-Death Experience, хипноза и др. Много ще кажат, че тези хора са халюцинирали или си измислят. Но ако прочетете повече ще установите, че повечето хора нямат никаква финансова или друга изгода да твърдят ЕДНИ И СЪЩИ неща - без да се познават.
Потребител · 21:55 · 20.03.2016
@Потребител Например в съда са нужни само 2-ма свидетели за да осъдят някого за убийство. А тук говорим за десетки хиляди ДОКУМЕНТИРАНИ случаи за срещи с Отвъдното. Например Венета Рангелова, Ваня Червенкова-и те ли са луди? Или по-малко образовани от ТЕБ, дето си чел приказки като малък, и след това нищо повече! Невежа прост! Повярвай ми, такъв си.
Потребител · 01:04 · 21.03.2016
@Потребител Разбира се, че са луди, както и че са по малко образовани от мен. Колкото до това, че имало десетки докуметирани случаи -- това са пълни дивотии. Документиран значи да е статистиески изследван, а не , че "някой бил казал..". Тия near death experiences явсъщност са изучени и е установено че са халюцинации поради намаления приток на кислород. Ванга също е изследвана навремето и е показано, че е пулна глупост, но поради смахнатата Людмила Живкова изследването е забатачено. Можеш да потърсиш на по интернет.Аман от тъпотии!
Аz · 00:24 · 15.03.2016
"Стандарт" от известно време публикува умопомрачително глупави статии на подобни теми...Жалко! Ще загубите част от читателите си.
Потребител · 00:16 · 15.03.2016
да ви еба майката, дебелата лелка превърна стандарт в един жълт езотеричен боклук!
Потребител · 01:18 · 15.03.2016
@Потребител Не съм почитател на цинизмите, но в тоя случай са напълно на място.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент