14:35 ч.

05.05.17

1 мин.

0

0

0

Младо вино от България и Румъния дегустираха на границата край Силистра

от Станка Христова |

Младо вино от България и Румъния  дегустираха на границата край Силистра

Производители от България и Румъния представиха младо вино от реколта 2016 година, произведено от двете страни на границата край Силистра. Дегустацията се състоя в енологочния център „Остров" към едноименната винарска изба, която се намира в румънската страна на граничния пункт.
Демонстрацията беше част от проекта „Терасите на Дунав", който финансира изграждането на две минилаборатории за проби на произведените вина от лозовите масиви на двата бряга на реката. Домакин на представянето беше румънската неправителствена организация „Няма невъзможни неща", ангажирана с гурме културата по поречието на голямата европейска река.
Идеята на проекта „Терасите на Дунав" е да даде възможност на производители от България и Румъния да обменят практики в отглеждането на лозя и производството на вино. Енологичният център в Румъния е част от туристически комплекс, който приема гости от речните круизи от Германия до Черно море.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент