Годината на Коня носи работа

Плъхът зает като за целия китайски народ, Тигърът печели от хазарт, Кучето изплаща заем

Годината на Коня носи работа | StandartNews.com

На 31 януари светът официално навлезе в Годината на Коня.

Според източната метафизика тя ще внесе в живота ни нови енергии, които ще ни дадат импулс да работим и творим повече. Трудът обаче сега ще върви ръка за ръка със забавленията. За това ще помогне бохемският и свободолюбив нрав на Kоня, който ще внесе повече настроение в света на хората.


Според теорията за петте елемента (огън, земя, метал, вода и дърво) годината ще бъде под знака на Дървения кон. Освен елемента дърво обаче тя ще носи съзидание (Ян), свързвано и с огъня. Според това кариерата ще цъфти на креативните типове и работягите. Фън-шуй специалисти предричат още, че в икономическо отношение САЩ и Европа ще започнат да се възстановяват. Какви обаче ще бъдат тенденциите в кариерен и финансов план за отделната личност -това подсказва източният хороскоп. Той си има една особеност - плаващ е. Основно се приема, че хората, родени през януари на посочените години, вероятно принадлежат към предходния знак. Например родените преди 31 януари на 2014, 2002, 1990, 1978 и т. н. ще са предходната на Коня зодия, т.е. Змия.

Плъх
1936, 1948, 1960, 1972,1984, 1996, 2008

Като цяло Kонят въобще не харесва Плъха. Двете животни са от различни елементи, което предполага и основа за конфликти. Основно интелигентният, деликатен и харизматичен Плъх ще полага кански усилия, за да задържи своите приятели и пари през годината.

Работа: Конят носи много огън, а Плъхът се свързва с водата. През 2014 година сблъсъкът на двата елемента ще понижи енергийния статус на родените под знака на гризача. Ще ви се налага да работите здраво и често ще се чувствате уморени. Липсата на стабилност е свързана с темпото наложено от Коня, което ще ви накара да се задъхвате, за да може да го следвате. Едни ще подхванат втора работа, а други ще пътуват повече служебно извън населеното си място. Напълно възможна е и промяна на месторабота заради напрежение. На новата длъжност обаче също ще се чувствате заети като за целия китайски народ.
Галопът на енергиите обаче си има и добри страни, защото ще стимулира невероятната ви креативност. Едни ще разширят бизнеса си, а други ще получат повишение.

Пари: Ако спечелите в дадена сделка или начинание, Конят ще ви донесе нелоши доходи. В случай, че стъпите накриво, то загубите също ще са големи. По-мъдро с парите!

Бик
1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Енергиите, олицетворявани от Бика (Крава) и Коня, често се припокриват. Кравата носи елемента Земя. Едно растение избуява, когато има почва за това. От всичко това източната метафизика прави извода, че хората под знака на Бика могат да очакват добра 2014 година.

Работа: Онези, които се фокусират върху кариерата си, няма да сбъркат. Конят ще ви помогне да устоите на буйните му енергийни вибрации и да извлечете максимална полза. Притеснения, кавги, дори провали ще има, но вие като имунизирани ще минавате през тях. Когато е най-напечено, ще ви споходи шанс или помощ от влиятелен човек. Фън-шуй тълкуватели обаче съветват да не поемате много ангажименти, тъй като вероятността от влошаване качеството на вашата работа е голяма. В крайна сметка репутацията ви на изпълнителни е доста по-ценна.

Пари: Във финансов аспект Бикът ще има стабилност от работна заплата. Рискови инвестиции не са за препоръчване. Ако имате пари в излишък, по-добре ги инвестирайте в недвижима собственост или най-добре направете ремонт на дома си. След пролетта късметът ви ще нарасне.

Тигър 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Мъдреците от Изтока казват, че Тигърът като месоядно животно може да споделя една земя с Коня. Първото животно даже кара второто да тича по-бързо, но шансовете му да го стигне са минимални. На невидимо ниво всичко това изразява алхимията на елементите дърво, което кара огъня да гори.

Работа: В професионален план от вас ще се изисква всичко, на което сте способни. Конят ще ви позволи да разширите своите отговорности и да се откроите като лидери в сферата си на действие. Представителите на този експанзивен и благороден знак са доста импулсивни, авторитарни и склонни към необмислени решения. Приключенският им дух сега обаче трябва да бъде рафиниран. Защото, както всичко върви гладко, някой или нещо (обстоятелство) може да ви подложи крак. Главозамайването от собственото ви его и успехите също са противопоказни. Те ще намалят вашата наблюдателност, от което ще се възползват конкуренти и тайни врагове.

Пари: 2014 ще бъде сравнително успешна за вас. Вероятността за допълнителни доходи или увеличени на заплатата е голяма. Успоредно с това някои представители на знака могат да се надяват на късмет от хазарт или рискова инвестиция. Ако пък получите покана за ново начинание, уверете се, че ще сте наясно с всичко от А до Я. В противен случай изчакайте. Деловите партньорства на Тигъра с чужденци са за предпочитане.

Заек 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Зайците са символ на правилната преценка и творчески потенциал. Трудно се опитомяват обаче, обичат личното си пространство и раздумките (по-скоро мъжете от тази зодия). Като цяло всички през годината могат да очакват промени.

Работа: Зайците ще си повярват малко повече и ще изразят своя потенциал и креативност. Представителите на този знак могат да очакват осребряване на идеи и таланти. Зайците са мили, срамежливи, винаги са малко нащрек, но и доста изобретателни. Те могат да работят бързо и са сред малцината, които имат всички шансове да се справят с предизвикателствата на годината. Ще имат добри връзки със своите приятели и стабилни отношения с колегите си. Изненадващо щастливо събитие ще се случи през август на 2014 година. Фън-шуй експерти препоръчват на зайците да бъдат мили с хората и да не проявяват гордост.

Пари: Комуникативните ви умения ще се подобрят значително, което ще помогне на заетите в офис. Парите може и да са по-малко от очакваното, но със сигурност ще ги спечелите с енергичността и мозъка си, а не с подшушната далавера. В този смисъл избягвайте рисковите начинания. Ако си сменяте работата, имайте предвид, че има дефицит на перспективни врати, които ще се отворят за вас. Хората със собствен бизнес ще имат възможност да го разширят. Това не се случва всяка година, но разчетът е необходим, иначе преразходите са гарантирани.

Дракон:
1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000,2012

Според метафизичните канони Драконът е под знака на елемента Въздух и господства на небето. Конят пък обитава земята. На пръв поглед те няма какво да делят, стига да не бе лидерският им стремеж да водят хорото. Конят носи късмет на Дракона, но честичко ще го оставя да се оправя сам.

Работа: В професионален аспект шансът някой да ви помогне или да ви споходи късмет е по-малък, отколкото на останалите знаци. Ако обаче такъв се намери, то помощта ще бъде от висока класа. Драконите ще трябва добре да мислят, преди да предприемат нещо. Особено в началото на годината до март не е много разумно да сменят работното си място. Заетите в сфери като транспорт, социална сфера, интернет сайтове ще имат успех. Вслушвайте се в съветите и на добронамерени колеги, които нерядко ще мислят по-трезво от вас.

Пари: Финикийските знаци при вас могат да дойдат по линията на труд, рисково начинание или случайно запознанство с богати и влиятелни люде. Те могат да бъдат приятели, съдружници и дори интимни партньори. Според науката за петте елемента през 2014-та лесните пари ще бъдат труднодостъпни за вас. Не разчитайте само на тях!

Змия
1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001,2013

Годината при вас може да се раздели на две половини - трудничка и по-добра около есента. Според теорията на петте елемента Змията е в дисонанс с огнения темперамент на Коня. Тя е хладнокръвна и мъдра, наблюдателна и трупаща познание.

Работа: В професионален план годината ще бъде добра на ниво контакти. Но не си градете илюзорни планове. Миналата година беше вашият силен период. Който е посял през 2013 година, сега ще пожъне. За целта ще се наложи да бъдете малко по-експедитивни и мобилни. Хората на науката и академичните среди ще имат добри резултати. Интелигентната природа ще помогне на Змиите, търсещи работа, ходещи по изпити, както и на искащите нови лицензи.

Пари: Липсата на достатъчно средства може да помрачи началото на годината. Бистрият ум и творческата интуиция обаче отново ще ви насочат към нови проекти. Според метафизичните канони представителите на този знак ще имат шанс и за получаване на допълнен източник на доходи. Иначе рискови инвестиции и стреляне на сляпо без участие на пословичната ви мъдрост хич не са ви препоръчителни.

Кон 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

По правило Годината на Коня е добра за хората, орисани от това животно. Те са весели, енергични и привлекателни хора. Винаги са заобиколени от шумни компании. Приятелски настроен, свободолюбив и интелигентен Конят е добър колега и партньор. Мъжете са артистични и обезкуражаващо красиви. Жените пък са екстравагантни, горди и доста комуникативни.

Работа: Източните мъдреци казват, че Конят може да работи много бързо и надалеч. Въпреки това без водач на гърба си той често се лута. Ето защо през 2014 година е важно за хората под знака на това животно да се вслушват повече в мнението на околните. Иначе Конете ще получат в изобилие любимите им шум, забавление, парадност и блясък. Но що се касае за работата, а и семейството - там ще се натрупват много нерешени въпроси. Напрежението често ще ви изправя гривите, но ако запазите жив пословичния си оптимизъм, след отминаването на житейската буря ще видите, че нещата не са чак толкова лоши. На търсещите непременно лидерството на работното място е необходимо повече търпение и да се чака най-доброто време за действия.

Пари: Ще се оправяте добре с парите, но при управлението им може да се натъкнете на някои ограничения. В същото време околните сякаш ще ви гледат в ръцете и ще се опитват да се възползват от ресурсите, които имате. Ще ви карат да се включвате в различни мероприятия, да излизате често за семинари или забавления. Особено лятото не е желателно да се рискува.

Коза
1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003,

Счита се, че този знак е духовният барометър на източния зодиак. В Годината на Коня елементът огън ще осигури на Козите сравнително благодатна година. Ще бъдете обгрижвани от съдбата, а силната ви интуиция ще ви води като фенер, когато облаците се сгъстяват.

Работа: Годината ви обаче ще бъде напрегната с често драматични обрати. Ще трябва да се борите с отказа си да поемате отговорности и вродената си недоверчивост. Нещата така ще се подреждат, че ще ставате по-популярни и уважавани. Всеки път, когато имате нужда от помощ, ще я получите от колега, приятел или по линия на солидна шефска препоръка. Обратното на възхода си ще трябва да се държите малко по-земно. Само скромното поведение ще ви спечели уважението на хората не само от днес за утре. Така ще задоволите и вашата нужда от сигурност и верни приятели.

Пари: Според теорията за петте елемента водата носи пари на Козите. Но през тази година звездата на финикийските знаци ще бъде по-скромна. И все пак определени сили, свързани с Луната, ще ви помагат, когато имате нужда от финансова помощ. При вас дългосрочните инвестиции дори с по-ниска степен на възвръщаемост ще бъдат по-удачното решение. Водете преговори през първия понеделник за всеки месец. Второто полугодие ще бъде силният ви период.

Маймуна:
1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

От гледна точка на източната метафизика не съществува хармонична връзка между елемента метал на Маймуната и стихиите, активирани от Коня - огън и дърво. Именно заради това Маймуните ще бъдат изправени пред някои предизвикателства през 2014 година.

Работа: Интелигентна, артистична и любознателна Маймуната има отлична памет и винаги е отворена към новото. Пословичната й изобретателност ще й донесе позитиви, стига да спазва някои заръки. Ускореният ритъм от 2013 ще продължи и през 2014 за Маймуните с много веселие и развлечения. Нейното властолюбие обаче може да й изиграе лоша шега на работното място. Производителите ще имат повече поръчки, както и онези търговци, които разработват нови пазарни ниши. На работещите в движение може да им се наложи да попътуват повече, но ще има защо. Наложете си обаче строг график и не се разпилявайте. Учащите от знака ще бъдат облагодетелствани, защото много скоро ще осребрят знанията си. Годината е хубава за артисти, медици и научни работници.

Пари: Метафизиците казват, че вашите пари се намират точно на гърба на коня. Тази макар и символична постановка подсказва, че на хората от зодия Маймуна ще им се наложи да се движат по-бързо, да работят по-усърдно, за да пълнят портфейла си. Помнете, че пътуванията извън населеното място ще ви носят повече дивиденти. Около февруари и октомври ще харчите по пера от непредвидено естество.

Петел: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Въпреки че Петелът не е особено съвместим с Коня, то хората, родени под знака му, ще имат успехи. Причината е, че през 2014 година при тях ще се проектира модулиращ космически фактор, носещ щастие и романтика.

Работа: Всеки офис трябва да има поне един представител от тази зодия. Защото само в тяхната космическа закалка има нещо, което може да обуздае ритъма на Конската година.
Хората са практични, чистосърдечни и прями. Техният перфекционизъм често дразни околните, а пък и те трудно понасят критики. Стига Петлите да не се връзват толкова, добрата новина е, че през 2014 година съдбата ще бъде изцяло в ръцете им. Заетите в публичния сектор ще имат шанса да блеснат с таланта си и да получат повишение. Бизнесмените ще просперират. След шестия месец ще получите шанс да проявите вашите умение, педантичност и методичност в работата. Хората с творческите професии също ще имат с какво да се похвалят. При някои представители на знака обаче разточителност и любовни увлечение ще спъват делата им.

Пари: Годината е под знака на Дървения кон, а елементът дърво означава пари за Петлите. Те ще бъдат видими за вас, остава само да намерите пътечка до тях. За целта ще се изискват малко повече кураж и инициативност. Заетите в бизнеса ще печелят не толкова с атрактивни, колкото с мъдри инвестиции. А щом Петлите изкарат пари, гледайте да сте близо до тях, защото те знаят как да го отбележат подобаващо.

Куче: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Очаква ви превратна година, тъй като както щастливите звездни конфигурации, така и не толкова добрите ще ви засягат пряко. Основната причина е елементът Земя, който ще ви носи повече вълнения.

Работа: Специално за шеф на отделите "Човешки ресурси" ще кажем, че Кучето е лоялен служител, пазещ корпоративни тайни. Всъщност представителите на астрознака не бива да имат притеснения, защото работа ще имат в изобилие. А търсещите такава, ще я открият. Учащите ще напреднат, а завършващите ще се устройват на добра служба в унисон с интересите им. В същото време ще има предпоставки за някои капани по вашия път. Те могат да дойдат по линия на болезненото ви чувство за справедливост. По принцип каквото и да стане вие винаги сте на фронтовата линия. Тази година ще се борите със силни и коварни противници, затова понякога заложете на дипломация. Избягвайте пререкания и инат особено към шефовете си. Работете предимно в колектив, а не соло. Избирайте по-ведри хора, които ще потискат вродената ви тревожност и подозрителност.

Пари: Според теорията на петте стихии финикийските знаци за вас вървят по линията на елемента вода. Сега приходите ви ще идват от постоянни източници - заплата, пенсия, стипендии, джобни от родителите. Не се безпокойте обаче, ако сте влезли в дългове, ще ги върнете. Хората с афинитет към инвестициите да се посъветват с експерт, преди да действат. Защото тази година на Кучето не му се пишат лесни пари.

Прасе:
1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

От гледна точка на петте елемента Прасето и Конят са доста различни. Хората Коне са припрени, енергични, докато представителите на зодия Прасе стоят, наблюдават, хапват си добре и си поспиват. Водната стихия на Прасето обаче ще му помогне през 2014 г.

Работа: В сравнение с отминалата година 2014-та ще бъде малко по-късметлийска за Прасето. Родените под този знак са умерени спокойни, чакат търпеливо нещата да се случат и те нерядко сякаш се случват от само себе си в тяхна полза. Съчувствени и благородни, тяхната прекалена отстъпчивост през годината обаче ще им пречи. От една страна, реверансите към колеги, приятели или шефове ще бъдат възнаградени. Но от друга, сериозни конкуренти само дебнат за слабост, за да ви изместят. Ще чувствате завист отвсякъде, затова бъдете бдителни и не се предоверявайте. На своя страна имате силите на Луната. Това означава, че жена (или по-чувствителен човек) ще ви помогне в кариерното развитие. Ще се учудите сами колко ефективни ще станат социалните ви контакти за вашето добруване.

Пари: Елементът огън ще донесе пари на Прасетата. Родените под този знак ще се възползват от своите знания, за да печелят добре. Работещите в администрация или фирми на твърда заплата ще имат възможности за повишение на приходите. Но не мързелувайте. Иначе някой друг ще поеме щафетата и съответно бонусите. Финансовото обезпечаване ще бъде съпроводено с разходи. Въпреки това отделете нещо и за благотворителност. След март могат да ви подведат. Спазвайте писаните и неписаните закони!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай